Šport > Nogomet
23 ogledov

Četrtek dan D za Rooneyja – koliko tekem?

črna gora anglija rooney rdeči karton Reuters
Napadalec Anglije Wayne Rooney bo razsežnosti svoje neumnosti, ko je v Podgorici brcnil nasprotnika in dobil rdeči karton, spoznal šele v četrtek. Pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) bodo namreč takrat odločili, kolikšna kazen čaka igralca Manchestra Uniteda, ki bo izpustil vsaj eno tekmo Eura 2012. Medtem angleški mediji pišejo, da je selektor Fabio Capello Rooneyju celo zagrozil, da bo menjava na vseh, da, vseh tekmah Anglije na Euru!

Podoben primer je pred leti za Rusijo zakuhal Arsenalov Andrej Aršavin, ki je na zadnji tekmi kvalifikacij za Euro 2008 brcnil nogometaša Andore in moral izpustiti dve tekmi v Avstriji in Švici, kjer pa je bil na koncu vseeno ena izmed zvezd turnirja. Wayne Rooney bo kazen za neumno brco v nogo Miodraga Džudovića dobil v četrtek, ko se bo srečala disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa). Napadalec Manchestra Uniteda bo gotovo izpustil prvo tekmo Eura 2012, saj Angleži do takrat ne igrajo nobene uradne tekme več, iz Uefe pa bi mu lahko naložili še dodatno tekmo kazni zaradi nasilnega vedenja. Sodnik Wolfgang Stark je po tekmi izrazil prepričanje, da bi Rooneyju pri kazni lahko pomagal tudi način, na katerega je po izključitvi zapustil igrišče. Liverpoolčan se namreč ni pritoževal nad njegovo odločitvijo.

Rooney je medtem še naprej glavna tema pogovorov na Otoku, pri tabloidu The Sun pa so celo škandalozno napovedali, da je selektor Fabio Capello napadalcu zagrozil, da ga bo zaradi prestopkov na klop posadil na vsaki tekmi Eura. "(Capello, op. a.) je povedal Rooneyju, da bo, če bo njegova nova ekipa delovala, izpuščen iz začetne enajsterice tudi takrat, ko bo na voljo. Capello je že vrgel Rooneyja iz svojih načrtov za prijateljsko tekmo proti Španiji na Wembleyju naslednji mesec, saj želi takoj začeti delo na svoji novi strategiji."

Tudi pri Daily Staru so Rooneyja pogumno "odžagali" že več kot pol leta pred začetkom turnirja: "Capello je sinoči povedal Waynu Rooneyju: 'Nimaš več zagotovila, da si moj mož številka ena.' Zaradi neumnega rdečega kartona v Črni gori napadalcu Manchestra Uniteda grozi, da bo izpustil vse tri skupinske tekme na Euru 2012. Angleški selektor Capello je končno izgubil potrpljenje, saj pravi, da če se bo moral Rooney zadovoljiti z mestom na klopi, četudi mu bo na voljo po kazni ... Rooneyjev soigralec z Old Trafforda Danny Welbeck je favorit za prvo postavo proti Španiji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.