Šport > Nogomet
52 ogledov

Četrtoligaš presenetil Liverpool

Plymouth Argyle Profimedias
Plymouth Argyle si je v 3. krogu FA pokala priboril še eno tekmo z Liverpoolom.

Plymouth Argyle, ki v četrti angleški nogometni ligi trenutno zaseda drugo mesto, je v 3. kolu najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu gostoval pri Liverpoolu. Ta je drugi v Premier League, v najmočnejši angleški ligi pa tudi najbolj učinkovit.

A premešana postava redsov, v primerjevi z zadnjo ligaško tekmo je začelo kar deset novih igralcev, tokrat ni uspela premagati borbene gostujoče obrambe, ki ji je večkrat na pomoč moral priskočiti tudi odlični vratar Luke McCormick. Liverpool je proti njegovim vratom sprožil kar 28 strelov, a le štiri ob katerih je moral kapetan gostov tudi posredovati.

Z remijem brez zadetkov so si nogometaši z južne angleške obale priigrali povratni dvoboj na svoji zelenici. Jürgen Klopp s tem ne more biti zadovoljen, saj že v tako natrpanem urniku njegove izbrance čakata še polfinalni tekmi v ligaškem pokalu.

Od premierligašev so se sicer v 3. kolu že morali posloviti Everton, Swansea City, Bournemouth, Stoke City, West Ham United in West Bromwich Albion, še eno tekmo pa bodo morali poleg Liverpoola odigrati tudi Sunderland in Burnley, ki igrata med seboj, Crystal Palace (doma proti Boltonu) in Southampton (doma proti Norwichu).

FA pokal, 3. kolo, današnje tekme:

Cardiff City : Fulham  1:2 (1:2)
Pilkington 8.; Johansen 14., Sessegnon 33.

Liverpool : Plymouth Argyle  0:0

Chelsea : Peterborough  4:1 (2:0)
Pedro 18., 75., Batshuayi 43., Willian 52.; Nichols 70.

Middlesbrough : Sheffield Wednesday  3:0 (0:0)
Leadbitter 58., Negredo 67., de Roon 91.

Tottenham : Aston Villa  2:0 (0:0)
Davies 71., Son 80.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.