Šport > Nogomet
17 ogledov

Chelsea gostuje v nevarnem Istanbulu

Mourinho Manchester City Chelsea pokal FA Anglija EPA
Pred tekmo med Galatasarayem in Chelseajem sta bila zabodena dva navijača Angležev.


Nocoj sta na sporedu še zadnji prvi tekmi osmine finala nogometne Lige prvakov. Ozračje pred tovrstnimi tekmami je vedno naelektreno, a pred obračunom med Galatasarayem in Chelseajem se zdi, da bo povsem pregorelo. Veliko mirneje je pred obračunom v Gelsenkirchnu, kjer bo Schalke gostil veliki Real Madrid.

"Chelsea nima napadalca"

Kot vedno, kadar gre za tekme, na katerih sodeluje José Mourinho, se je tudi tokrat začelo z besednim obračunom. Strateg londonskega prvoligaša se je najprej lotil novinarja, ki je objavil vsebino njunega zaupnega pogovora. Ta razkriva, da Portugalec nima najboljšega mnenja o klubskih napadalcih Fernandu Torresu, Samuelu Eto'u in Dembi Baju, ki so letos skupaj prispevali le 19 zadetkov.

Mourinhova izjava, da "Chelsea nima napadalca", bi se mu utegnila maščevati na tekmi proti klubu, v katerem nastopata dva njegova nekdanja varovanca. Didier Drogba je bil močno prisoten ob njegovem prvem mandatu pri Chelseaju, Wesley Sneijder pa je bil motor Interjeve ekipe, ki si je pokorila celotno Evropo.

Kdo je bil tvorec zlatega Interja?

Prav na tej Interjevi zasedbi pa si brusita zobe tako Mourinho kot kolega na klopi kluba Roberto Mancini. Italijan je nedavno dejal, da je Mourinho zgolj žel sadove njegovega dela na klopi milanskega kluba, Mourinho pa se njegovi 'šali' ni mogel dovolj nasmejati, rekoč, da je bilo v zmagoviti enajsterici kar šest igralcev, ki jih je pripeljal on sam.

Mancini, nekdanji trener Manchester Cityja, ob tem priznava vlogo favoritom gostom, ki bodo igrali na vročem istanbulskem stadionu Ali Sami Jen. "Mislim, da imajo 80 odstotkov možnosti za napredovanje," je dejal Italijan v slogu svojega portugalskega kolega, ki v prvenstvu prepušča vlogo favoritov drugim, da lahko potem on iz ozadja junaško zavzame vrh.

Real proti tradiciji

Precej manj črnila je bilo prelitega pred obračunom med Schalkejem in Realom iz Madrida. Nemci se zavedajo, da za napredovanje proti velikanu evropskega nogometa potrebujejo skorajda čudež, a trener Jens Keller opozarja: "Bo težko, a nismo si prišli samo izmenjat dresov."

Trener galaktikov Carlo Ancelotti velikih skrbi nima, njegovi varovanci pa se bodo v Gelsenkirchnu bojevali predvsem proti izjemno slabi tradiciji. Na 25 tekmah, ki jih je kraljevi klub odigral v Nemčiji, je edino zmago vknjižil pred 13. leti v Leverkusnu. Nazadnje so izgubili lani v Dotrmundu, na prvi tekmi polfinala Lige prvakov.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Ob 20.45:
Galatasaray – Chelsea
Schalke 04 – Real Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.