Šport > Nogomet
7 ogledov

Chelsea in Real zlahka naprej

Chelsea - Galatasaray
1/10
Reuters
Chelsea je na povratni tekmi brez težav odpravil Galatasaray, Real le še potrdil visoko zmago iz Nemčije.

Didier Drogba | Avtor: Reuters Reuters
Rezultat 1:1 na tekmi v Istanbulu je napovedoval vroč drugi polčas dvoboja med Chelseajem in Galatasarayem, ki pa ga vendarle ni bilo. Londončani so brez težav odpravili Turke, s tem pa tudi pokvarili vrnitev napadalca Didierja Drogbaja, ki je osem let dosegal zadetke v modem dresu. Galatasaray tokrat ni bil dorasel tekmec in se je moral tako posloviti od Lige prvakov, medtem ko Cheslea svojo pot nadaljuje v četrtfinalu. 

Londončani, ki so pred tekmo veljali za favorite, so pričakovanja tudi hitro upravičili. Po lepi podaji Oscarja je Samuel Eto'o natančno streljal in ugnal vratarja Galatasaraya Fernanda Muslero, ki se je žoge lahko zgolj dotaknil. Gostom se je dokaj kmalu uspelo otresti pritiska domačih in šoka po uvodnem zadetku, a vrat Petra Čecha niso resneje ogrozili. 

Galatasaray padel brez izstreljenega naboja

Bolj konkretni so bili Angleži, ki so nekajkrat nevarno zapretili, a vodstva jim ni uspelo povišati. Med drugim je Muslera v 37. minuti ubranil izjemno nevarno priložnost Willianu, ki je nekoliko preslabotno meril v okvir turških vrat. Vseeno pa obramba Galatasaraya ni zdržala pritiska. Po podaji iz kota je John Terry lepo streljal z glavo, a mu je Muslera strel ubranil. Žoga pa je nato padla naravnost na nogo Garyja Cahilla, ki jo je z močnim strelom poslal v nebranjeno mrežo in s tem ekipo pripeljal na prag četrtfinala. 

Zgodba iz prvega polčasa bi se prav kmalu lahko ponovila tudi v drugem delu igre, a so nogometaši Chelseaja v nasprotnikovem kazenskem prostoru preveč komplicirali, da bi lahko prišli do nevarnejšega strela. Nekaj trenutkov kasneje je Willian brez obotavljanja sprožil z razdalje, a Muslera je bil na mestu. Kljub zaostanku Galatasaray ni bil nevaren in vrat Petra Čecha nikoli ni resneje ogrozil, domači pa so z lahkoto branili lepo prednost in vsake toliko tudi zapretili. 

Real štedil moči za El Clásico


Madridski Real je gostil nemški Schalke na tekmi, ki pravzaprav ni odločala o ničemer. Zmaga s 6:1 na prvi tekmi je galaktike praktično že uvrstila v četrfinale, to pa so na Santiagu Bernabéuu le še potrdili z izidom 3:1. Trener Carlo Ancelotti je v pričakovanju nedeljskega dvoboja z Barcelono na klopi pustil številne zvezdnike, z izjemo Cristiana Ronalda, ki je eden od glavnih kandidatov za naslov najboljšega strelca letošnje Lige prvakov. 

Čeprav se glede rezultatov na tekmi v prvih minutah ni dogajalo veliko, pa se je obračun začel slabo za Real. Že po nekaj minutah je po naletu nasprotnikovega branilca na tleh obležal Jesé, ki so ga morali z nosili odnesti z igrišča, s tem pa je brez odmora ostal tudi Gareth Bale, ki ga je zamenjal. Prav Valižan pa je bil ključen pri vodilnem zadetku galaktikov. Po podaji Álvara Morate je žogo podaljšal na drugo stran kazenskega prostora, priložnost pa je brez težav izkoristil Ronaldo in domače popeljal v zasluženo vodstvo. 

Morata zapravil dve lepi priložnosti

Nekaj minut pozneje je bil Bale spet v akciji, tokrat je lepo podal do Morate, ki pa je žogo slabo zadel in priložnost je bila zapravljena. Gostje pa so zato kmalu po tem nekoliko presenetljivo prišli do izenačenja. Iz razdalje je sprožil Tim Hoogland, njegov strel pa je nesrečno preusmeril Sergio Ramos in ukanil vratarja Ikerja Casillasa.  

Ob odprti tekmi so se priložnosti vrstile na obeh straneh. Najprej je bil spet premalo zbran Álvaro Morata, ki mu je Ralf Fahrmann ubranil strel po izjemno lepi priložnosti, nato pa je na drugi strani nekdanji realovec Klaas-Jan Huntelaar meril mimo vrat in možnost vodstva Nemcev je splavala po vodi, ekipi pa sta na odmor odšli poravnani.

Dva hitra zadetka za zmago Reala

Real Madrid- Schalke | Avtor: Reuters Reuters
Ronaldo je na tekmo več kot očitno prišel razpoložen in motiviran, saj je na začetku drugega polčasa nevarno streljal in delil podaje, Schalke pa se ima zahvaliti zgolj vratarju Fahrmannu, da se izid ni spremenil. Po skorajda pol ure napadov pa rešitve za Nemce ni bilo več, potem ko se je Portugalec sputil v predor in natančno meril ob vratnici ter s tem povzročil razpad sistema pri Schalkeju.

Že naslednjo minuto je imel Morata novo priložnost, a je znova izgubil dvoboj s Fahrmannom. Žoga je prišla na nogo Ronaldu, ki je imel izjemno priložnost za tretji zadetek, a iz bližine nastreljal zgolj prečko. Žoga se je znova srečno odbila, saj je pristala pri Balu, ki je nesebično podal do Morate, ta pa ponujenega preprosto ni mogel zapraviti in se po številnih poskusih vendarle vpisal med strelce. 

Liga prvakov (osmina finala), povratni tekmi:

Chelsea : Galatasaray 2:0 (2:0) /1:1/
Eto'o (4), Cahill (43)

Postavi

Chelsea: Čech; Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta; Ramires, Lampard, Oscar (od 81. Schürle), Hazard, Willian (od 93. Kalas); Eto'o (od 85. Torres)

Galatasaray: Muslera; Alex, Chedjou, Kaya, Eboue (od 77. Hajrović); Melo, Inan, Sneijder, Kurtulus (od 67. Balta); Drogba, Yilmaz (od 54. Bulut)

Real Madrid : Schalke 04 3:1 (1:1) /6:1/
Ronaldo (22, 73), Morata (75); Hoogland (31)

Postavi

Real Madrid: Casillas; Varane, Ramos (od 69. Carvajal), Coentrao, Nacho; Alonso (od 45. Casemiro), Isco, Illaramendi; Ronaldo, Jesé (od 9. Bale), Morata

Schalke: Fahrmann; Howedes (od 57. Papadopoulus), Matip, Kolašinac, Hoogland; Meyer, Draxler, Ayhan (od 80. Annan), Neustadter; Obasi, Huntelaar (od 45. Szalai)

/X:Y/ – izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.