Šport > Nogomet
24 ogledov

Chelsea – ManUtd: spomin na Moskvo

Fernando Torres naj bi imel vstopnico za prvo enajsterico Chelseaja. (Foto: Reut Žurnal24 main
Danes bo na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov na sporedu ponovitev finala iz leta 2008. Chelsea proti Manchester Unitedu. Seveda z našim tekstovnim komentarjem v živo.

"Takrat tekme pravzaprav niso dobili, imeli so le več sreče pri izvajanju enajstmetrovk," pred današnjo ponovitvijo finala Lige prvakov pravi vratar Chelseaja Petr Čech. Londončani bodo v prvi tekmi četrtfinala na Stamford Bridgeu gostili Manchester United, ki jih je v Moskvi pred slabimi tremi leti ugnal v velikem finalu.

Vse o torkovem razburljivem dogajanju v Ligi prvakov najdete TUKAJLE.

Igral naj bi Torres
Trener Chelseaja Carlo Ancelotti je na zadnji ligaški tekmi v Stoku najdražjo okrepitev v klubski zgodovini Fernanda Torresa pustil na klopi. Španec, ki v majici Chelseaja še naprej kaže podpovprečne predstave, pa naj bi danes znova začel od prve minute. Ancelottija je lastnik kluba Roman Abramovič v Anglijo pripeljal prav zaradi njegovega evropskega pedigreja (na klopi Milana je dvakrat osvojil Ligo prvakov), po slabi ligaški sezoni pa je za Chelsea današnja tekma izjemno pomembna. "Liga prvakov je moje najljubše tekmovanje," razkriva Ancelotti. "Mislim, da je prišel čas, da Chelsea nekaj naredi v Evropi. Poraz iz leta 2008 pa bo za tiste, ki so ga doživeli, še dodaten motiv," je prepričan Italijan.

"Med ekipama ni razlik"
Chelsea je pred dobrim mesecem na zadnji medsebojni tekmi doma z 2:1 tesno ugnal United. Trener ekipe iz Manchestra Alex Ferguson tudi tokrat pričakuje izenačeno srečanje. "Med ekipama ni razlik," je prepričan izkušeni škotski strokovnjak. "Obe imata izjemne igralce in trenerja, ki sta osvojila ogromno lovorik. Odločale bodo malenkosti," pravi Ferguson.

Dvomljivi Cruyff
V drugem srečanju večera bo Barcelona v vlogi gromozanskega favorita proti Šahtarju. Čeprav celotna evropska javnost Ukrajincem ne pripisuje realnih možnosti proti španskim prvakom, pa je seme dvoma zasejal nihče drug kot legendarni igralec in trener Barcelone Johan Cruyff. "Šahtar goji slog igre, ki ne ustreza Barceloni. Ne vem, kaj naj pričakujem, a nisem optimist," je sila previden legendarni Nizozemec.



Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi, 20:45:

Barcelona – Šahtar Donjeck
Chelsea – Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.