Šport > Nogomet
12 ogledov

Chelsea na kolenih na San Paolu

Cristiano Ronaldo
1/21
Reuters
Napoli je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov na (pre)polnem San Paolu s 3:1 odpravil Chelsea in ima pred povratno tekmo veliko prednost. Real Madrid je bil na prvi torkovi tekmi na dobri poti, da si na gostovanju v mrzli Moskvi na umetni travi stadiona Lužniki pri CSKA zagotovi minimalno prednost pred povratno tekmo, a domači so jim prekrižali načrte v zadnji minuti in izenačili na 1:1.

Napoli je pred polnim stadionom San Paolo in 70.000 navijači gostil londonski Chelsea. Otočani so tekmo začeli podjetno in preko Juana Mate v 27. minuti povedli z 1:0. A so se nato razigrali domači sinjemodri in pritisnili na vrata Petra Čecha. Ta je prvič po žogo moral že tri minute po golu gostov, ko je izenačil Argentinec v dresu Napolija Ezequiel Lavezzi. Ob koncu prvega polčasa je domačim prvo vodstvo na tekmi zagotovil Urugvajec Edinson Cavani, medtem ko je Lavezzi v 65. minuti zadel še v drugo in povišal na končnih 3:1. Chelsea je nastopil brez kapetana Johna Terryja, ker je na treningu pred tekmo začutil poslabšanje poškodbe kolena in ga bržkone čaka operacija ter večtedenska odsotnost z igrišč.

CSKA v zadnji minuti šokiral galaktike

V prvem torkovem dvoboju se je moskovski CSKA z madridskim Realom razšel z neodločenim izidom 1:1 (0:1.). Goste je že v 28. minuti v vodstvo popeljal Cristiano Ronaldo, a je Šved v moskovskem dresu Pontus Wernbloom domače v sodnikovem podaljšku znova vrnil v igro.

Madridčani so se že skoraj veselili zmage, ko je Wernbloom v sodnikovem podaljšku izenačil in moskovsko ekipo obdržal pri življenju pred povratno tekmo. Španskemu moštvu na sedmi tekmi lige ni uspelo še sedmič zmagati, poleg tega pa so Madridčani prejeli tudi prvi gol v gosteh. V 28. minuti je Ronaldo izkoristil slabo obrambo gostiteljev in odbito žogo Zorana Tošića zlahka spravil v gol. Real je tudi v drugem polčasu držal niti igre v svojih nogah, a je v ključnih minutah pozabil na Wernblooma. Španskemu moštvu na sedmi tekmi lige ni uspelo še sedmič zmagati, poleg tega pa so Madridčani prejeli tudi prvi gol v gosteh.

Pred tednom dni so bile na sporedu že prve tekme osmine finala, kjer je branilka naslova Barcelona v Leverkusnu premagala Bayer s 3:1 (1:0). Na drugi tekmi je Lyon ugnal Apoel iz Nikozije z 1:0 (0:0), dan kasneje pa so nogometaši Zenita v Sankt Peterburgu premagali lizbonsko Benfico s 3:2 (1:1), Milan pa se je doma poigral z Arsenalom in ga premagal s 4:0 (2:0).

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

CSKA Moskva : Real Madrid 1:1 (0:1)
Wernbloom (93); Cristiano Ronaldo (28)

Napoli : Chelsea 3:1 (2:1)
Lavezzi (38, 65), Cavani (45+2); Mata (27)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.