Šport > Nogomet
1 ogledov

Chelsea ne bo podaljšal pogodbe Drogbaju

Didier Drogba je sodniku Tomu Henningu Ovrebu povedal kar nekaj krepkih. Žurnal24 main
Enaintridesetletni napadalec Didier Drogba je po polfinalni tekmi Lige prvakov proti Barceloni ponorel in pred TV kamerami žalil norveškega sodnika. Poleti bo zapustil Stamford Bridge.

Vodilni možje Chelseaja so še pred dnevi želeli napadalcu iz Slonokoščene obale ponuditi novo pogodbo, po zadnjem izpadu nogometaša s tankimi živci pa so si premislili. Drogba na teden zasluži 91 tisoč angleških funtov, pogodbo pa ima do konca sezone 2009/10. Chelsea ga bo po koncu sezone prodal, če bo zanj le dobil ugodno ponudbo.

Drogba je izgubil živce po koncu sredinega polfinala Lige prvakov. Čeprav je bil zamenjan 18 minut pred koncem tekme, je po zadnjem sodnikovem žvižgu prikorakal na igrišče in se spravil na Norvežana Toma Henninga Ovreba. Ta res ni imel svojega večera in je spravil v bes razprodane tribune Stamford Bridgea in tudi igralce v modrem. Drogba ga je žalil pred milijoni gledalcev, ki so dvoboj spremljali prek malih zaslonov. Zaradi tega ga čaka tudi kazen Uefe.

V bran odličnemu strelcu se je postavil trener Guus Hiddink: "Lahko ga povsem razumem. Odzval se je v afektu." To pa Drogbaju, ki se je medtem tudi že opravičil, verjetno ne bo kaj prida pomagalo. Vodstvo kluba je namreč po poročanju britanskih medijev izgubilo potrpljenje. Drogba je bil sicer izključen že lani v finalu Lige prvakov proti Manchestru Unitedu in že takrat so mnogi navijali za njegovo prodajo. Resno se je zanj zanimal AC Milan, a je prestop padel v vodo zaradi poškodbe. Kupcev tudi letos verjetno ne bo manjkalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.