Šport > Nogomet
16 ogledov

Chelsea odhaja, kdo prihaja?

Chelsea po petih dneh bivanja v Moravskih Toplicah s pozitivnimi vtisi zapušča S Žurnal24 main
Nogometaši rezervnega moštva Chelsea FC po petih dneh priprav zapuščajo Moravske Toplice. Zoran Krneta pa je obljubil, da se bo tudi naslednje leto vrnil z novim angleškim moštvom.
 
 

Chelsea bi moral nastopiti na velikem turnirju v Maleziji skupaj z Manchester Unitedom, Juventusom in Milanom, a je bil turnir odpovedan in izkoristili smo priložnost, da pridemo za pet dni na priprave v Slovenijo.

Zoran Krneta

 
Potem ko se je na novo sezono lani v Moravskih Toplicah pripravljal West Bromwich Albion , se je letos v Prekmurju mudilo še bolj slovito ime, londonski Chelsea FC . Čeprav govorimo o drugem moštvu modrih, pa že samo slovito ime pritegne posebno pozornost , zagotovo pa bo tudi kdo od mladeničev, ki so se te dni mudili na slovenskih zelenicah, nekoč zasijal v polni luči. Mož, ki je najbolj zaslužen za prihod slovitega angleškega kluba v Moravske Toplice, je Zoran Krneta , srbski menedžer in solastnik podjetja Star Managment Signing. "Vesel sem, da smo letos spet tukaj v Termah 3000. Lani smo bili tukaj z West Bromwich Albionom (WBA) in bilo je sijajno, zato smo letos prišli sem s Chelseajem. Veseli smo, da smo tukaj, čeprav smo prišli sem po naključju. Chelsea bi moral nastopiti na velikem turnirju v Maleziji skupaj z Manchester Unitedom, Juventusom in Milanom, a je bil turnir odpovedan in izkoristili smo priložnost, da pridemo za pet dni na priprave v Slovenijo," je prihod mladega moštva letošnjega finalista Lige prvakov pojasnil Krneta.

Chelseajevi mladci so navdušili polne tribune v Ljudskem vrtu. © Žurnal24

 
Odločitve, da pridejo v Slovenijo, pa vodstvo moštva nikakor ne obžaluje, saj so v hotelu Livada Prestige več kot lepo skrbeli zanje. "Po odpovedi turnirja v Maleziji smo morali izbrati lokacijo, ki je na najvišji ravni in bo primerna za tako velik klub, kot je Chelsea. Pogovorili smo se z Zoranom in sodelavci ter se odločili, da pridemo v Slovenijo. Govoril sem s trenerjem WBA, ki je na ves glas hvalil tukajšnje pogoje. Sem smo poslali oglednika in ta je njegove besede le potrdil. Pri Chelseaju želimo mladim nogometašem ponuditi le najboljše, saj želimo, da nam s takšno mero tudi vračajo. Takoj ko smo prispeli v hotel, mi je bilo jasno, da je bila to najboljša možna odločitev," je pogoje v Moravskih Toplicah pohvalil strateg mladega moštva Chelseaja Brendan Rodgers . Z besedami svojega trenerja se je strinjal tudi kapetan moštva Liam Bridcutt , ki je bil navdušen nad slovenskim gostoljubjem, hrano in pogoji za trening. Čeprav v moštvu ni prav slovitih imen, pa je zadovoljstvo kluba glede priprav lahko le dobro za nadaljnji razvoj tako slovenskega nogometa kot tudi športa na splošno.

 

Preberite še ...

Maribor premagal Chelsea
Chelsea želi Robinha

Rezervno moštvo Chelseaja je v sklopu priprav v Sloveniji odigralo tudi prijateljsko srečanje proti sedemkratnim slovenskim prvakom iz Maribora . Tudi na tem srečanju se je pokazalo, koliko pomeni samo ime londonskega velikana, saj se je v Ljudskem vrtu zbralo kar okoli 6000 gledalcev, čeprav praktično nobeden izmed obiskovalcev pred srečanjem verjetno ne bi znal našteti niti treh nogometašev Chelseajevega rezervnega moštva. Kljub porazu z 2:3 pa je bil trener modrih več kot zadovoljen s predstavo na mariborski zelenici: "Tekma proti Mariboru je bila izvrstna. Imamo veliko nadarjenih mladih igralcev in čeprav jih je večina mlajših od 21 let, imajo nekateri  tudi že izkušnje z igranjem pri drugih moštvih. Pri Chelseaju skoraj zagotovo ne boš v prvem moštvu pri 16 oziroma 17 letih. Za to je potreben celoten proces, katerega del je tudi nastopanje v drugih moštvih kot posojen igralec. Ker je moštvo, s katerim smo prispeli, zelo talentirano, smo potrebovali težko prijateljsko tekmo. In srečanje proti Mariboru je bilo fantastično. Igralna površina, stadion, vzdušje, vse je bilo super. V drugem polčasu smo prikazali veliko boljšo igro kot v prvem in čeprav smo izgubili, je bila to za nas izjemna preizkušnja."


Letos Chelsea, kdo pa naslednje leto? © Žurnal24

 
Po vseh lepih besedah o naši domovini nas je takoj zanimalo, ali se Chelsea vrača tudi naslednje leto ali pa morda pride na priprave kakšen drug odmeven klub. "Vsi igralci in strokovni štab so zadovoljni, vse je potekalo brezhibno, od namestitve, hrane pa do prostora za počitek, vse je bilo sijajno. Upam, da se bomo tudi naslednje leto vrnili, morda s kakšnim drugim moštvom. Bili smo že v stikih z nekaterimi drugimi angleškimi ekipami, ki so nad idejo navdušene. Tako sem prepričan, da se vidimo tudi prihodnjo sezono," je glede tega povedal Krneta, na vprašanje, kakšna je razlika med Slovenijo in Avstrijo, kjer se pripravlja veliko več slovitih moštev, pa je povedal: "Slovenija ima vse, kar ima tudi Avstrija, in hkrati še malo več. Razlika je predvsem v tem, da je Avstrija v tem smislu komercializirana in ima po 150 moštev na pripravah, v Sloveniji pa tega žal ni. So pa zato Slovenci veliko gostoljubnejši. Morda bi bilo treba še izboljšati igralne površine in v promocijo vključiti občine. V glavnem pa je razlika v komercializaciji."

 
 

Pri Chelseaju želimo mladim nogometašem ponuditi le najboljše, saj želimo, da nam s takšno mero tudi vračajo.

Brendan Rodgers

 
Angleži bodo tako v domovino odnesli pozitivne vtise o pripravah v Prekmurju, trener mladeničev iz Londona, ki ga je najbolj navdušila slovenska gostoljubnost, pa je dejal, da se bo s svojim moštvom v Slovenijo zagotovo še vrnil: "Sem iz Severne Irske in opazil sem, da so ljudje tukaj zelo podobni tistim iz moje domovine, saj so zelo prijazni in ustrežljivi. Ves čas smo se počutili zelo dobrodošle. Zato bi se rad zahvalil vsem uslužbencem v hotelu in na splošno vsem Slovencem. Sem se bomo zagotovo še kdaj vrnili!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.