Šport > Nogomet
67 ogledov

Chelsea odpovedal zmagoslavno parado

chelsea avtobus EPA
Angleški prvak Chelsea je zaradi pietete do žrtev terorističnega napada v Manchestru odpovedal zmagoslavno parado.

Parada angleškega prvaka je bila predvidena v nedeljo, dan po finalni tekmi pokala FA med Chelseajem in Arsenalom. Modri bi se lahko veselili dvojnega uspeha, vendar so se po posvetovanju z lokalno policijo odločili, da slavje na odprtem avtobusu ne bi bilo na mestu. 

"Vsi, ki smo povezani z nogometnim klubom Chelsea, izrekamo iskrene sožalje vsem prizadetim v terorističnem napadu v Manchestru. Naše misli so pri žrtvah, družinah in prijateljih," je v uradni izjavi zapisal angleški prvak. "V luči teh tragičnih dogodkov se nam ne zdi primerno, da bi v nedeljo priredili zmagoslavno parado," so dodali Londončani.

Policisti so zaradi poostrene varnosti na Otoku v teh dneh močno obremenjeni, zato jim pri Chelseaju ne želijo povzročati dodatnih preglavic. "Verjamemo, da je naša odločitev v najboljšem interesu vseh. Prepričani smo, da bodo naši navijači razumeli," je sporočil angleški velikan.

Nogometaši modrega kluba bodo na sobotni tekmi nosili črne trakove. "Chelsea bo prav tako doniral v sklad za podporo žrtvam tega grozljivega napada," so še zapisali. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.