Šport > Nogomet
9 ogledov

Chelsea popolnoma brez idej

Nemanja Vidić bi utegnil zamenjati klubske barve. Žurnal24 main
Derbi 21. kola Premier League se je končal s suvereno zmago Manchester Uniteda nad Chelseajem (3:0). Liverpool se z gostovanja pri Stoke Cityu vrača z remijem brez zadetkov.
 

Anglija, 21. kolo

Aston Villa : West Bromwich 2:1
Arsenal : Bolton 1:0 
Everton : Hull C. 2:0
Middlesbrough : Sunderland 1:1
Newcastle : West Ham 2:2  Stoke C. : Liverpool 0:0
Wigan : Tottenham 1:0
Manchester U.
: Chelsea 3:0

Preloženo:
Fulham : Blackburn
Portsmouth : Manchester C.

Najzanimivejše srečanje kola se je na Old Traffordu začelo z enakovredno igro med obema kazenskima prostoroma. Do prve zrele priložnosti je po hitri ekipni kombinaciji Manchester Uniteda prišel Dimitar Berbatov, ki pa je v osrednjem delu prvega polčasa premalo močno ustrelil z roba kazenskega prostora, da bi resno ogrozil vrata Chelseajevega vratarja Petra Cecha. Varovanci Alexa Fergusona so do druge zrele priložnosti prišli v 44. minuti, ko je Ji-Sung Park ustrelil z leve strani, a je njegov strel v zadnjem trenutku blokiral kapetan modrih John Terry. Ofenziva rdečih vragov se je v končnici prvega polčasa nadaljevala in po podaji s kota Ryana Giggsa in podaljšani žogi Berbatova v sredini je na drugi vratnici zadel Nemanja Vidić. V nadaljevanju je Luis Felipe Scolari takoj v igro poslal najboljšega strelca Nicolasa Anelkaja, kar pa ni vplivalo na igro trikratnih angleških prvakov. Igra se je v uvodnih 15 minutah nadaljevanja znova popolnoma umirila, nato pa sta na levi strani kazenskega prostora gostov lepo kombinirala Cristiano Ronaldo in Patrice Evra, v sredini pa je bil na pravem mestu Wayne Rooney, ki je s šestih metrov v 63. minuti matiral češkega vratarja Cecha.

Portugalski spor se je končal z rumenima kartonoma. © EPA 

 
Tudi po visokem zaostanku evropski podprvaki niso našli orožja, da bi prebili trdno obrambo gostiteljev, ki je zaradi poškodbe mišice (odsotnosti)  Ria Ferdinanda nastopila oslabljena. Gostitelji so bili blizu tretjemu zadetku ob strelu Ronalda v 84. minuti, ko je z velike razdalje za las ustrelil mimo desne vratnice. Svetovni klubski prvaki so naposled le prišli do tretjega zadetka, ko je Ronaldo podal s prostega strela z leve strani, v sredini pa je pred Michaelom Ballackom nogo podstavil Berbatov in slavje se je lahko začelo. Po tekmi je strateg Ferguson dejal: "Chelsea dobro igra, ko ima žogo v posesti. Na derbiju jim tega nismo dovolili in tako si niso ustvarili nobene zrele priložnosti. V januarju imamo pred seboj še nekaj pomebnih tekem. Menim, da bodo moji varovanci kos težkim nasprotnikom tudi v prihodnje, saj večino srečanj z neposrednimi tekmeci v prvenstvu igramo na domačem igrišču." Ljubljenci navijačev na Old Traffordu imajo na srečanjih z Wignom (v sredo) in Boltonom (v soboto) priložnost, da se z dvema zmagama prebijejo na vrh lestvice pred Merseyside derbijem , ki bo na sporedu v ponedeljek, 19. januarja, ob 21.00.

Gabriel Agbonlahor je kaznoval napako Scotta Carsona. ©  EPA

 
Sobotno srečanje na Villa Parku se je začelo po željah nogometašev Aston Ville , ki so do zrele priložnosti prišli v 17. minuti, ko so branilci West Bromwicha z golove črte odbili strel Steva Sidwella , v nadaljevanju akcije pa je po podaji Garetha Barrya z desne strani z glavo natančno meril Curtis Davies . V nadaljevanju prvega dela so gostitelji še naprej napadali in v 41. minuti je osamljeni napadalec Gabriel Agbonlahor sprožil iz leve strani in ob pomoči vratarja Scotta Carsona povišal vodstvo čete Martina O'Neilla . Po odmor so se gostje, pri katerih je Robert Koren odigral celotno srečanje, zbrali in znižali zaostanek v 49. minuti, ko je Roman Bednar lepo zaposlil Jamesa Morrisona , slednji pa je z močnim strelom z roba kazenskega prostora ukanil vratarja Brada Friedela . Villa se je po prejetem zadetku hitro pobrala in prišla prek Ashleya Younga in Sidwella do zrelih priložnosti, a sta bila vezista moštva iz Birminghama premalo natančna. Do ene izmed redkih priložnosti WBA-ja, ki je imel v končnici srečanja premoč pri posesti žoge, je 15 minut pred koncem prišel tudi slovenski reprezentančni kapetan Koren, ki pa je po odboju žoge od živega zida ustrelil prek vrat Aston Ville. Slednja je rutinirano zadržala prednost na lokalnem derbiju in se na lestvici prebila kar na tretje mesto (41 točk). 

Robin van Persie (desno) je podal za uspeh Arsenala. © Reuters

 
Od ostalih tekem omenimo tesno zmago Arsenala pred domačimi gledalci na srečanju z Boltonom . Za varovance Arsena Wengerja je edini zadetek po podaji Robina van Persieja  šest minut pred koncem na prvi vratnici zabil Nicklas Bendtner . Precej bolj zanesljiv je bil na Goodisonu Everton, ki je že v prvem polčasu strl odpor Hull Citya . Pri modrih iz Liverpoola se je izkazal Mikel Arteta , ki je v 41. minuti zadel z močnim udarcem s prostega strela. Zadnje sobotno srečanje med Stoke Cityem in Liverpoolom se je končalo brez zadetkov. Novinci v Premiershipu so tako tudi na drugi tekmi v sezoni odščipnili točki Redsom. Varovanci Rafaela Beniteza so bili najbližje zadetku v sodnikovem podaljšku, ko je po podaji rezervista Fernanda Torresa Steven Gerrard z diagonalnim strelom zadel vratnico. Podobno smolo je imel pri gostiteljih Rory Delap že v prvem polčasu. Tekmi med Fulhamom in Blackburnom  ter Portsmouthom in Manchester Cityem sta bili zaradi pomrznjenega igrišča preloženi. Na lestvici ima Liverpool (46 točk) štiri točke naskoka pred Bluesom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.