Šport > Nogomet
19 ogledov

Chelsea: prišel Ramires, Neymar ne

Pred tednom dni je Chelsea sezono odprl s porazom v superpokalu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ramires je dan pred novo sezono uradno postal član Chelseaja (bilo je nekaj težav z delovnim dovoljenjem), Neymar pač ne, saj želi ostati v Santosu. Modri imajo visoke cilje, a nekaj težav s poškodbami.
Na koga bodo pri Chelseaju najbolj pozorni? "Man United ima kvaliteto, tradicijo in zgodovino. A pazili bomo tudi na druge. Arsenal je s Chamakhom dobil fantastičnega napadalca. Liverpool bo z novim trenerjem močan tekmec. Ne smemo pozabiti na Man City, saj so kupili veliko dobrih igralcev. Če bodo postali ekipa, se bodo borili za naslov," razmišlja Ancelotti.

Napetost pred začetkom nove sezone Premier League narašča. Po Manchester Cityju pa se v zadnjem hipu krepi tudi Chelsea. V petek zvečer so uskladili še zadnja odprta vprašanja, da je brazilski reprezentant in igralec zvezne vrste Ramires dobil delovno dovoljenje in tudi uradno postal član angleških prvakov. Zdaj že nekdanji igralec lizbonske Benfice je podpisal štiriletno pogodbo, odškodnina zanj pa znaša okoli 20 milijonov evrov. "Vsak igralec na svetu si želi igrati za Chelsea. Dobil sem izredno priložnost in storil bom vse, da je izkoristim," je po podpisu pogodbe dejal 23-letni Ramires, ki je že uspešno prestal tudi zdravniške preglede. Lani je Benfici pomagal do naslova prvaka, zdaj bo zapolnil praznino na sredini, ki je nastala po odhodu Deca, Michaela Ballacka in Joea Cola.

Kdo cilja na naslov? Kako so se favoriti okrepili? Kdo je odšel? Preverite tukaj!

"Ramires je fenomenalen zvezni igralec, ki veliko teče. Tak profil igralca smo potrebovali, zelo sem vesel, da smo ga tudi dobili. Ramires je prihodnost Chelseaja in tudi brazilske reprezentance," ni skrival navdušenja nad okrepitvijo trener Chelseaja Carlo Ancelotti, ki pa je zavrnil, da se je njegov klub s Santosom že dogovoril o prestopu še enega mladega ter nadarjenega brazilskega reprezentanta, Neymarja: "O tem ne vem ničesar. Vse kar lahko povem o Neymarju je to, da je fantastičen igralec. A ni igralec Chelseaja, zato o njem težko govorim. Lahko pa potrdim, da naš klub zanimajo vsi najboljši mladi igralci in Neymar spada med njih. To pa ne pomeni, da bo k nam tudi prišel." Oglasil se je tudi Neymar. "Santos je ta hip moj dom. Želim ostati."

Pred novo sezono Premier League smo obiskali stadiona Chelseaja in Arsenala. Poglejte si fotoreportaži: Žurnal24 v Arsenalovem raju in Da bi le tekmeca uščipnilo v križu.

Chelsea novo sezono začenja to soboto ob 18.30 na svojem Stamford Bridgu proti West Bromu. Poraz z 1:3 na superpokalu proti Manchester Unitedu izpred tedna dni jih ne skrbi. Skrbi jih le, da zaradi lažje poškodbe skoraj zagotovo na prvi tekmi ne bo igral Frank Lampard. "Peter Čeh je pripravljen, Alex bo igral, Jose Bosingwa ponovno ne. Trenira še po svojem programu. Ker je več igralcev igralo za reprezentanco, še niso vsi uigrani. Kako bo z Lampardom, še ne vem, saj ima težave z gležnjem," pojasnjuje trener Ancelotti. "Smo zelo motivirani, da ubranimo naslov prvaka. V naši glavi je, da damo vse od sebe. Tekmeci bodo boljši in zato moramo tudi mi napredovati."

Premier League, pari 1. kola:

Sobota, 13.45:
Tottenham – Manchester City
16.00:
Aston Villa – West Ham
Blackburn – Everton
Wigan – Blackpool
Bolton – Fulham
Sunderland – Birmingham
Wolverhampton – Stoke City
18.30:
Chelsea – West Brom
Nedelja, 17.00:
Liverpool – Arsenal
Ponedeljek, 21.00:
Manchester United – Newcastle United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.