Šport > Nogomet
30 ogledov

Chelsea skočil na drugo, Man City na tretje mesto

Giroud Flamini Mertesacker Cardiff City Arsenal Premier League Anglija liga prve
1/20
EPA
Arsenal se je na sobotni tekmi pri Cardiff Cityju (3:0) zadržal prednost na vrhu lestvice, Chelsea se je z zmago proti Southamptonu (3:1) prebil na drugo mesto, Manchester City pa z zmago proti Swanseaju (3:0) na tretje.


Aaron Ramsey
se je kot verjetno najboljši igralec v letošnji sezoni Premier League vrnil na zelenico nekdanjega kluba Cardiff Cityja, kjer so ga rojaki pričakali z redko videnimi ovacijami, ki jih je za razliko od Ryana Giggsa dobil tudi po vodilnem zadetku.

Topničarji so bili blizu vodstva že v prvem napadu, ko je Ramsey našel Jacka Wilsherja, vezist angleške reprezentance pa je z izvrstnim strelom zadel točno v stičišče vratnice in prečke. Ramsey je prevlado Londončanov kronal v 29. minuti – po podaji s strani je z izvrstnim strelom z glavo zatresel mrežo nekdanjega kluba in z opravičujočim pogledom v tla ni slavil.

Flamini dober tudi z zavihanimi rokavi

Olivier Giroud, ki je v prvem polčasu zapravil neverjetno priložnost (ustavil se je sam pred golom, ko je mislil, da je v prepovedanem položaju), bi lahko takoj po začetku nadaljevanja povišal na verjetno neulovljivih 2:0, a ga je po novem izvrstnem prodoru Ramseya in podaji v sredino na golovi črti ustavil Ben Turner.

Na drugi strani bi topničarje lahko kaznoval Fraizer Campbell, čigar strel z glavo pa je fantastično ustavil vratar Wojciech Szczesny. Topničarji so piko na i pritisnili z izvrstnim moštvenim golom, ki ga je po odmerjeni podaji Mesuta Özila zabil rezervist Mathieu Flamini. Francoz, zaradi katerega je bilo v zadnjih dneh prelitega kar nekaj črnila, je tekmo začel na klopi in v igro znova prišel s kratkimi, tokrat le zavihanimi rokavi ...

Jola reši le še čudež, Deulofeu že blesti

Dodatno veselje je v vrste Arsenala vnesel povratek Thea Walcotta, angleški reprezentant pa je takoj po prihodu v igro Ramseyju pripravil še drugi gol popoldneva in nove ovacije domačega občinstva. 

Katalonski najstnik Gerard Deulofeu je za Everton zabil svoj prvi gol v Premier League in nasploh navduševal na obračunu s Stoke Cityjem (4:0). Liverpoolčani so se s prepričljivo zmago prebili med prve štiri. Fulham je s porazom na mestnem obračunu pri West Ham Unitedu skupaj s trenerjem Martinom Jolom padel še v globlje težave (0:3). Dvakrat je zadel Joe Cole.

Na dnu je do točke prišel Sunderland z remijem brez golov pri Aston Villi, Tony Pulis pa je na klopi Crystal Palaca izgubil svojo prvo tekmo pri Norwich Cityju (0:1).

Rdeči vragi do točke na White Hart Lanu

Manchester United se je na White Hart Lanu dvakrat vrnil po zaostanku enega zadetka in na koncu iztržil remi na velikem derbiju proti Tottenhamu.

(Tottenham Hotspur - Manchester United) | Avtor: EPA EPA
Prvo priložnost na tekmi so imeli domači nogometaši, ko je proti vratom Davida de Gee sprožil Aaron Lennon, vendar je bil španski čuvaj mreže na pravem mestu. Nekaj minut kasneje si je prostor za strel priigral Wayne Rooney, njegov poskus pa je pravočasno blokiral Sandro.

Rooney dvakrat izenačil

Tottenham je povedel v 18. minuti, ko je Kyle Walker s prostega strela žogo poslal pod živim zidom in ugnal De Geo. Domači so v naslednjih minutah dvakrat zahtevali najstrožjo kazen, njihovi pozivi pa so naleteli na gluha ušesa. V 29. minuti bi lahko prednost Tottenhama podvojil Roberto Soldado, ki pa je po hitrem protinapadu meril preko vrat.

Rdeči vragi so izenačili v 31. minuti. Po predložku Phila Jonesa se je žogo nerodno odbila od Walkerja in pristala pred Rooneyjem, ki jo je z neposredne bližine potisnil v mrežo. Spursi so ponovno prešli v vodstvo, in sicer v 54. minuti, ko je na vrhu kazenskega prostora preigraval Sandro, nato pa z izjemnim strelom od daleč presenetil De Geo, ki je še drugič na tekmi moral po žogo v svojo mrežo.

Priložnost za izenačnje se je Unitedu ponudila dve minuti kasneje. Hugo Lloris je v kazenskem prostoru spotaknil Dannyja Welbecka. Na belo točko je stopil Rooney, ki je dosegel še svoj drugi gol v nedeljskem popoldnevu in postavil končnih 2:2.

Škrtel potrdil zmago Hulla

Hull City je doma tokrat gostil letos zelo dobri Liverpool. Robert Koren je srečanje začel v prvi postavi in odigral 66 minut. Domači so v vodstvo prišli z zadetkom izposojenca Livermorja, ki je s pomočjo gostujočega branilca žogo z razdalje spravil za hrbet Mignoleta.

Liverpool se je pred koncel polčasa sicer še vrnil, ko je Stever Gerrard zadel po prostem strelu, a do konca tekme so domači dosegli še dva zadteka in vknjižili veliko zmago. Najprej je tigre v vdostvo spet popeljal David Meyler, piko na i pa je z avtogolom postavil branilec rdečih Martin Škrtel.

Tekmeci dobro vnovčili poraz Liverpoola

Chelsea in Manchester City sta največ pridobila s porazom Liverpoola, ki je po 12 tekmah zasedal drugo mesto. Chelsea se je z zmago proti Southamptonu prerinil na drugo mesto, tri točke pred Liverpoolčane, Manchester City pa se je z novimi tremi točkami vrinil med modre in rdeče.

Tekmo na Stamford Bridgeju so sicer odlično začeli gostje iz Southamptona, ki so prek Jaya Rodrigueza povedli že v prvi minuti in vodstvo zadržali do polčasa. V drugem delu igre pa sta bila centralna branilca domačih John Terry in Gary Cahill tista, ki sta preobrnila rezultat. Končni izid srečanja pa je nato postavil Demba Ba.

Navidez lažje so 'meščani' opravili z gosti iz Walesa. V uvodu tekme jih je v vodstvo popeljal Alvaro Negredo, prednost pa je do konca še dvakrat povišal Samir Nasri

Angleška liga, 14. kolo:

Aston Villa : Sunderland 0:0

Cardiff City : Arsenal 0:3 (0:1)
Ramsey (29, 90), Flamini (86)
Velikonje (City) ni bilo v ekipi.

Everton : Stoke City 4:0 (1:0)
Deulofeu (45), Coleman (49), Oviedo (58), Lukaku (79)

Norwich City : Crystal Palace 1:0 (1:0)
Hooper (30)

West Ham United : Fulham 3:0 (0:0)
Diamé (47), Cole (82, 88)

Newcastle United : West Bromwich Albion 2:1 (1:0)
Gouffran (36), Sissoko (57); Brunt (53)
Vučkića (United) ni bilo v ekipi.   

Tottenham Hotspur : Manchester United 2:2 (1:1)
Walker (18), Sandro (54); Rooney (24, 57/11m)

Hull City : Liverpool 3:1 (1:1)
Livermore (20), Meyler (72), Škrtel (87/ag.); Gerrard (27)
Robert Koren (Hull) je igral do 66. minute.

Chelsea : Southampton 3:1 (0:1)
Cahill (55), Terry (62), Ba (90); Rodriguez (1)

Manchester City : Swansea City 3:0 (1:0)
Negredo (8), Nasri (58, 77)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.