Šport > Nogomet
17 ogledov

Chelsea srečnejši od Man Uniteda

Chealsea je Manchester Unitedu že odščipnil prvo lovoriko. Žurnal24 main
Nogometaši londonskega Chelseaja že imajo prvo letošnjo lovoriko. V finalu angleškega superpokala so po streljanju enajstmetrovk premagali Manchester United.

Nogometaši Chelseaja so šele po streljanju enajstmetrovk osvojili letošnji angleški superpokal. Po rednem delu tekme, v kateri je nasproti Londončanom stal Manchester United, je bil izid 2:2, za zmagovalce pa sta zadetke dosegla Carvalho (52.) in Lampard (70.), za poražence pa Nani (10.) in Rooney (90.). Sicer je bil Chelsea že v rednem delu dvoboja precej bližje zmagi, kajti Rooney je izenačujoči zadetek dosegel v drugi minuti sodnikovega podaljška.

Pri streljanju enajstmetrovk so mirnejše živce ohranili izbranci Carla Ancelottija, od letos novega trenerja pri Chelseaju, ki so bili v vseh štirih poskusih natančni (Lampard, Ballack, Drogba, Kalou), medtem ko so poraženci v polno zadeli le enkrat v treh poskusih, zaradi neulovljivega zaostanka pa četrti poskus ni bil potreben, tako kot ne peta serija. Giggsu in Evraju je strel z enajstih metrov vratar Chelseaja ubranil, natančen pa je bil le Carrick.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.