Šport > Nogomet
11 ogledov

Chelsea stežka prek drugoligaša

Frank Lampard je odigral še eno fantastično tekmo, kljub temu pa se pojavljajo g Žurnal24 main
Včeraj so bile odigrane tekme 4. kola angleškega ligaškega pokala oziroma Carling Cupa. Pokalno tekmovanje mnogi označujejo kot drugorazredno v primerjavi s prestižnim FA pokalom.

Večjih presenečenj v tem kolu ni bilo, zmaga Blackburna v gosteh proti Portsmouthu z 2:1 je bila morda še najbolj nenadejana. Prebujajoči se Chelsea, ki je prejšnji teden z visoko zmago nad Manchester Cityjem napovedal ponoven pohod proti vrhu lige, je imel doma proti drugoligašu Leicestru nemalo težav. Lisice, kot jih kličejo navijači, njihov lastnik pa je nam dobro poznani Milan Mandarić, so celo dvakrat vodile. V 87. minuti je za Chelsea le izenačil Andrej Ševčenko, ki pod novim strokovnim vodstvom dobiva vse več priložnosti za igro. Frank Lampard pa je s tretjim golom v izdihljajih tekme potrdil svoj hat-trick in zmago modrih (4:3).

Španski strokovnjak, ki se je k Spursom preselil iz Seville, je začel z zmago doma na White Hart Laneu. © AFP

 
Tudi preostala londonska kluba sta včeraj zmagala. Arsenal je s 3:0 v gosteh premagal Sheffield United , ki je bil lani še prvoligaš, a nato nesrečno izpadel v zadnjem krogu. Topničarji v ligaškem pokalu že po navadi igrajo z rezervno ekipo. Tudi ta tekma ni bila izjema, saj so prvo postavo sestavljali predvsem golobradi mladeniči. Dva gola je prispeval hrvaški reprezentant Eduardo da Silva , ki je bil s svojimi štiriindvajsetimi leti celo drugi najstarejši v ekipi!

Na klopi Tottenhama je na domači tekmi proti Blackpoolu prvič sedel novopečeni trener Spursov Juande Ramos . Njegova ekipa je drugoligaša premagala z 2:0, a Španec ni bil najbolj zadovoljen. Predvsem ga je motilo dejstvo, da si je Blackpool ustvaril veliko lepih priložnosti za zadetek. Tolažil pa se je z dejstvom, da je v klubu šele nekaj dni, tako da kakšnih  večjih premikov v igri le ni mogel doseči.

Steven Gerrard in Robbie Fowler sta tokrat igrala v nasprotnih ekipah. © AFP

 
Predstavniki angleške 2. lige so bili kot kaže precej razpoloženi, saj tudi Liverpool ni imel najlažjega dela proti Cardiffu na Anfieldu (2:1). Za slednje je zaigral tudi legenda redsov Robbie Fowler , ki je prejel stoječe ovacije navijačev in močan objem domačega stratega Rafaela Beniteza . Liverpool je v nadaljnje tekmovanje popeljal kdo drug kot kapetan Steven Gerrard z golom v 66. minuti.

Že predvčerajšnjim je tekmo v gosteh pri Coventryju odigral West Ham . Gostje so zmago domov na Upton Park odnesli v zadnji minuti z golom Carltona Colea (2:1). Manchester City se je pobral od šokantnega poraza proti Chelseaju in v Boltonu zmagal z 1:0. Veliko dela je imel tudi Everton , ki je šele v podaljšku strl odpor Luton Towna (1:0). Zadel je avstralski reprezentant Tim Cahill , za katerega je bil to drugi zadetek v treh tekmah, odkar se je vrnil po dolgotrajni poškodbi stopala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.