Šport > Nogomet
17 ogledov

Chelsea ugnal devet topničarjev

diego costa gabriel chelsea arsenal EPA
Ob povratku Petra Čecha na staro zelenico je "blestel" Diego Costa, ki je obračun prelomil s sprovocirano izključitvijo rojaka Gabriela, Arsenal tekmo zaključil le z devetimi (2:0).

Poleg zdaj že mitskega rivalstva Joséja Mourinha in Arsena Wengerja so navijače pred derbijem na Stamford Bridgu zanimale taktične poteze, ki sta jih za spektakel v zahodnem Londonu s svojima prvima postavama pripravila nepomirljiva Portugalec in Francoz.

Kapetan John Terry je znova obsedel na klopi Chelseaja, Mourinho pa je po zmagi nad Maccabijem Tel-Avivom v Ligi prvakov in porazu pri Evertonu v postavo vrnil Pedra Rodrígueza. Theo Walcott je v postavi Arsenala pričakovano dobil prednost pred Olivierjem Giroudom, potem ko je bil edini strelec na poraznem gostovanju "topničarjev" v Zagrebu, kjer je bil kritizirani Francoz tudi izključen.

Seveda je bil v postavi Arsenala tudi legendarni čuvaj mreže Chelseaja Petr Čech, ki je dobil topel aplavz ob prvem povratku na nekdaj domači Stamford Bridge. Njegovo moštvo je po posnetem rokovanju obeh strategov začelo podjetneje in severni Londončani so dvakrat nevarno poskusili z razdalje, a so streli končali v modrem bloku, Walcott pa je v četrti minuti prišel prek Asmirja Begovića, ki pa ga je precej izven svojih vrat le pospremil v golavt.

Chelsea je kljub vsemu precej hitro vzpostavil ravnotežje v iskanju odgovora na prvi domači poraz sezone in drugega v Mourinhovi karieri, ki so ga modri doživeli na zadnji domači ligaški preizkušnji. Ob vedno resnejšem pritisku domačih je Arsenal v 21. minuti doživel prvi udarec - v skoku ob nekdanjemu kapetanu "topničarjev" Cescu Fàbregasu je morda celo ključni vezist v postavi Francis Coquelin nerodno pristal in zahteval zdravniško pomoč.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.