Šport > Nogomet
11 ogledov

Chelsea v drugem polčasu razbil Leeds

Zlatko Dedič (v sredini) je za Bochum zabil svoj drugi zadetek. (Foto: Reuters)
1/10
Žurnal24 main
V nemškem pokalu je Zlatko Dedić za Bochum dosegel uvodni gol, Porurci pa so zlahka ugnali leve iz Münchna. V Italiji se je Lazio po zaslugi gola v 94. minuti rešil v podaljšek in na koncu po enajstmetrovkah premagal Sieno (5:2). V angleškem ligaškem pokalu je Chelsea v drugem polčasu deklasiral rivala Leeds United s kar petimi goli.

Že pred tekmo med rivaloma Leeds Unitedom in Chelseajem na legendarnem Elland Roadu je policija pozvala obe moštvi, naj z obnašanjem na igrišču ne podžigata strasti na tribunah. Čeprav je Leeds trenutno drugoligaš, gre namreč za eno bolj vročih rivalstev v Angliji.

Tekma se je začela dinamično, a večjih pretresov pred obema goloma v uvodu nismo videli. V 7. minuti je Juan Mata podal do Victorja Mosesa, domači vratar Jamie Ashdown pa je njegov strel odbil v kot. Domači so zapretili po visokem predložku El-Hadjija Dioufa v 18. minuti, a niso ogrozili Petra Cecha. Močno deževje je botrovalo spolzkemu igrišču in še višjemu ritmu, ki je kmalu prinesel prve razpoke v obrambi in posledično priložnosti. V 23. minuti je za Londončane spet poizkušal Moses, Ashdown je njegov strel ukrotil. Chelsea je sicer imel več posesti, a "Whites" niso nič kaj sramežljivo pogledovali proti gostujočemu golu.

V 37. pa eksplozija navdušenja na Ellandu. Leeds je izvedel hiter protinapad po levi strani, pobegnil je Jerome Thomas, ki je natančno podal v sredino, kjer je Argentinec Luciano Becchio zadržal koncentracijo in iz prve žogo poslal v krajši kot gola Chelseaja. Do konca polčasa so evropski prvaki pritisnili, dvakrat je poizkušal Frank Lampard, a je bil domači vratar obakrat kos nalogi. Za domače je v 43. minuti poizkušal Lees, a je po prvem polčasu ostalo pri minimalnem vodstvu Leedsa.

V drugem polčasu pa se je hitro pokazala razlika v kvaliteti med ekipama. Že v začetku druge minute nadaljevanja je Juan Mata po kombinaciji Fernanda Torresa in Mosesa zatresel Ashdownovo mrežo in izid poravnal na 1:1.

Gostje se tu niso ustavili in po kratkem zatišju je v 58. minuti zopet zapretila španska naveza Mata - Torres. Šest minut kasneje pa je sledil odločilni trenutek srečanja. Kot za Chelsea je izvajal Frank Lampard, pred vrati pa je najvišje skočil Srb Branislav Ivanović in žogo zabil v mrežo. Le dve minuti kasneje pa je bilo že 3:1. Victor Moses je dobil žogo rahlo na levi strani, imel je čas za namestitev žoge, nato pa je Nigerijec okroglo usnje poslal v krajši kot gola Leedsa.

Po tem golu se domači niso več uspeli pobrati, gostje pa so iz protinapadov ogrožali Ashdowna. Nekajkrat je za povišanje vodstva zmanjkalo le malo natančnosti, ki pa jo je demonstriral Eden Hazard v 81. minuti, ko je po globinski podaji Davida Luiza suvereno zaključil protinapad.

Dve minuti kasneje je bilo že 5:1. Streljal je Lampard, Ashdown je odbil, a le do Oscarja, ki je nesebično podal do Fernanda Torresa, ki mu ni bilo težko zadeti. Do konca domači niso zbrali volje in moči za vsaj časten odgovor in Chelsea se je z dominantno predstavo v drugem polčasu uvrstil v polfinale.

Zlatko Dedič (v sredini) je za Bochum zabil svoj drugi zadetek. (Foto: Reuters) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dedić zabil - Bochum med osem

Zlatko Dedić je za svoj Bochum načel mrežo moštva 1860 München, domače je v vodstvo popeljal v 30. minuti. Le tri minute prej je bil pri Bavarcih izključen Guillermo Juan Vallori. Porurci so vse dvome o zmagovalcu v drugoligaškem dvoboju razrešili v drugem polčasu, ko je dva gola prispeval še Marcel Maltritz in tako gladko napredovali med osem najboljših (3:0).

Köln, klub drugega našega reprezentanta, Miša Brečka, ni bil tako uspešen. Prvoligaš VfB Stuttgart je bil premočan. Že v prvem polčasu so si domačini priigrali lepo prednost dveh zadetkov, zadela sta Christian Gentner in Vedad Ibišević iz enajstmetrovke. V 80. minuti je Christian Clemens le znižal rezultat (2:1).

Nemški prvak Borussia Dortmund je leto 2012 zaključila v stilu, z visoko domačo zmago nad Hannovrom. Prvi polčas so domači brez težav dobili, dva gola je prispeval Mario Götze, ki je enega dodal še v drugem polčasu, za suvereno zmago (5:1). Wolfsburg je v zadnjih trenutkih prišel do zmage proti Bayerju iz Leverkusna (2:1), mož odločitve je bil Bas Dost.

Lazio po "penalih"

Francoski branilec Michael Ciani je globoko v sodnikovem podaljšku rešil Lazio in mu na tekmi osmine finala italijanskega pokala priigral podaljšek, po katerem so sinje modri z uspešnim izvajanjem enajstmetrovk izločili Sieno.

Ciani je z golom z glavo izničil zaostanek Lazia po avtogolu soigralca Lorika Cane v drugem polčasu. Junak tekme je bil na koncu vseeno vratar Juan Pablo Carrizo, ki je belo-črnim ubranil dve enajstmetrovki, odločilno pa je za Rimljane zabil Líbor Kozak.

Tekmo med Udinesejem in Fiorentino v Vidmu je odločil en sam zadetek. V 36. minuti ga je prispeval Španec Borja Valero in tako Toskance popeljal med najboljših osem, kjer "Violo" čaka obračun z Romo, ki je že v preteklem tednu premagala Atalanto.

Napoli je tekmo z Bologno odigral v močni postavi, a to ni pomagalo južnjakom, ki tako ne bodo ubranili lanskega pokalnega naslova. Edinson Cavani je domače sicer popeljal v vodstvo v 12. minuti, a je Cristian Pasquato v 38. minuti izenačil, v 91. minuti pa je San Paolo šokiral Panagiotis Kone, ki je goste popeljal med osem najboljših. Bologna je letos v Neaplju slavila že v prvenstvu (3:2).

Že v torek si je napredovanje v četrtfinale priigral Inter, ki je brez Samirja Handanovića premagal Hellas Verono (2:0). Armin Bačinović je odigral vseh 90 minut na San Siru, kjer sta gola v drugem polčasu prispevala Antonio Cassano in Fredy Guarín.

Angleški ligaški pokal, Capital One Cup, četrtfinale:

Leeds United : Chelsea 1:5 (1:0)
Becchio (37); Mata (47), Ivanović (64), Moses (66), Hazard (81), Torres (83)

Že odigrano:
Norwich City : Astona Villa 1:4 (1:1)
Morison (19); Holman (21), Weimann (79, 85), Benteke (90)

Bradford City : Arsenal 4:3* (1:0)
Thompson (40), Vermaelen (87)

Swansea City : Middlesbrough 1:0 (0:0)
Hines (81/a.g.)

Polfinalna para:
Chelsea - Swansea City
Aston Villa - Bradford

Italijanski pokal, Coppa Italija, osmina finala:

Lazio : Siena 5:2* (1:1)
Ciani (90); Cana (66/a.g.)

Udinese : Fiorentina 0:1 (0:1)
Borja Valero (36)

Napoli : Bologna 1:2 (1:1)
Cavani (12); Pasquato (38), Kone (90)

Inter : Hellas Verona 2:0 (0:0)
Cassano (50), Guarín (54) 
Belec je bil na klopi, Handanovića (oba Inter) ni bilo v ekipi, Bačinović (Verona) je odigral celo tekmo.

Že odigrano:
AS Roma
: Atalanta 3:0 (2:0)
Pjanić (22), Osvaldo (31), Destro (51)

Parma : Catania 4:5* (1:1, 1:1)
Pabon (12); Lodi (19/11-m)

Juventus : Cagliari 1:0 (0:0)
Giovinco (57)

AC Milan : Reggina 3:0 (0:0)
Yepes (51), Niang (79), Pazzini (81)

* - po enajstmetrovkah

Četrtfinalni pari:
AC Milan - Juventus
Roma - Fiorentina
Lazio - Catania
Inter - Bologna

Nemški pokal (DFB Pokal), osmina finala:

Karlsruher SC : Freiburg 0:1 (0:1)
Schmid (2)

Schalke : Mainz 1:2 (0:1)
Huntelaar (75); Caligiuri (30), Müller (83)

Kickers Offenbach : Fortuna Düsseldorf 2:0 (0:0)
Fetsch (76), Vogler (85)

Augsburg : Bayern München 0:2 (0:1)
Gómez (26), Shaqiri (85)
RK: Ribéry (48/Bayern)

Wolfsburg : Bayer Leverkusen 2:1 (0:1)
Träsch (78), Dost (90); Fagner (31/ag)

Bochum : 1860 München 3:0 (1:0)
Dedić (30), Maltritz (75, 78)
RK: Vallori (27/1860)

Borussia Dortmund : Hannover 96 5:1 (3:0)
Götze (3, 40, 85), Blaszczykowski (18), Lewandowski (90); Diouf (79)

Stuttgart : Köln 2:1 (2:0)
Gentner (31), Ibišević (37/11m); Clemens (80)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.