Šport > Nogomet
9 ogledov

Chelsea v prvenstvu nima več možnosti

Guus Hiddink (desno) in kapetan John Terry (levo) bosta Chelsea poskušala popelj Žurnal24 main
Modri se po remiju z Evertonom v 33. kolu Premier League lahko osredotočijo le še na Ligo prvakov in pokal FA. V prvenstvu za vodilnim Manchestrom zaostajajo že za šest točk.

Chelsea in Everton sta se na Stamford Bridgeu razšla z 0:0, nizozemski trener Guus Hiddink pa je po tekmi priznal, da je njegovo moštvo izpadlo iz dirke za naslov. Modri se bodo tako osredotočili na Ligo prvakov, kjer se bodo v polfinalu pomerili z Barcelono, in finalni nastop v pokalu FA (konec maja), kjer jih čaka Everton.

Johna Terryja in soigralce prva polfinalna tekma Lige prvakov čaka že v torek, ko bodo gostovali na Camp Nouu. Hiddink resno razmišlja, da bi v soboto na prvenstveni tekmi z West Hamom odpočil nekaj ključnih igralcev. Zaradi poškodbe bo v Barceloni manjkal branilec Ricardo Carvalho. Navijače modrih veseli dobra forma vratarja Petra Čecha, ki je, skupaj s tekmecem v nasprotnih vratih Timom Howardom, zaznamoval obračun z Evertonom. Chelsea za Manchestrom Unitedom zaostaja za šest točk, ob tem pa velja poudariti dejstvo, da imajo Rdeči vragi tekmo manj.

"Težko je, ampak zdaj se moramo osredotočiti na ostali tekmovanji – Ligo prvakov in pokal FA. Vsi smo razočarani. Vedeli smo, da bo težko priti do lovorike v prvenstvu, zato še toliko bolj boli, ko doma oddaš dve točki. Ampak moja ekipa se bo zbrala in dobro pripravila na tekmo z Barcelono," je po remiju z Evertonom razlagal Hiddink.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.