Šport > Nogomet
75 ogledov

Chelsea v rdečih številkah

chelsea jose mourinho EPA
Angleški nogometni klub je v minuli sezono pridelal izgubo v višini 32,9 milijona evrov.

Chelsea v novi sezoni ni zašel le v rezultatsko krizo, temveč se je, kot kaže najnovejše finančno poročilo, znašel tudi v precejšnji denarni stiski. Moštvo s Stamford Bridgea je iz minule sezone podedovalo izgubo v višini 32,9 milijona evrov.

Aktualni prvaki angleške premier league so v prvih šestih mesecih letošnjega leta vpisali več odhodkov od prihodkov, primanjkljaj sicer še ni neobvladljiv, kajti ostajajo znotraj okvirjev in omejitev, ki izhajajo iz finančnega fair playa.

Skupno prihodki kluba, katerega lastnik je ruski milijarder Roman Abramovič, znašajo 314,3 milijona funtov, kar je dobrih 5,5 milijona funtov manj v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Padec v prihodkih je posledica slabih predstav moštva, ki je trenutno na komaj 15. mestu razvrstitve v angleškem prvenstvu, ter neuspeha v ligi prvakov. Boljše poslovne izide si obetajo po sklenitvi sponzorske pogodbe z Yokohamo v višini 40 milijonov funtov o tiskanju sezonskih majic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.