Šport > Nogomet
54 ogledov

Chelsea z novim klubskim rekordom

juan mata manchester united Profimedias
Londonski nogometni velikan Chelsea je na tekmi 18. kroga premagal AFC Bournemouth (3:0) in prišel do 12. zaporedne zmage v Premier League. Treh točk sta se veselila tudi Manchester United in Arsenal.

Chelsea je zabeležil 12. zaporedno zmago v elitnem angleškem prvenstvu, kar je najboljši dosežek v zgodovini kluba. Londončani so samo še dve zmagi oddaljeni od rekorda mestnega tekmeca Arsenala, ki je od februarja 2002 do avgusta istega leta nanizal 14 zaporednih zmag.

Modri ostajajo trdno zasidrani na prvem mestu ligaške lestvice, kjer imajo sedaj sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Manchester Cityjem. Varovanci Pepa Guardiole so v zadnji tekmi ponedeljkovega programa premagala zadnjeuvrščeni Hull City (0:3) in s tekmo več prehiteli Liverpool. Tega v torek ob 18.15 čaka obračun s Stoke Cityjem.

Uspešneje v zadnjem obdobju igra tudi Manchester United, ki je zabeležil peto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih in četrto v angleškem prvenstvu. Tokrat so se varovanci Joséja Mourinha veselili treh točk na obračunu Sunderlandom (3:1). Rdeči vragi so po točkah poravnani s Tottenhamom, ki bo tekmo 18. kroga odigral v sredo na gostovanju pri Southamptonu.

chelsea premier league | Avtor: EPA EPA
Nič dobrega pa se ne piše aktualnemu prvaku Leicester Cityju, ki je moral priznati premoč Evertonu (0:2) in nazadoval na 16. mesto prvenstvo lestvice. Od mest, ki vodijo v drugorazredno tekmovanje, ga ločijo samo tri točke.

Nesojeni selektor debitiral s točko

Britanski nogometni strateg Sam Allardyce, ki je po rekordno kratki avanturi na mestu angleškega selektorja pred iztekom leta sprejel nov klubski izziv, je bil na prvi tekmi v novi vlogi že delno uspešen. Njegov novi klub Crystal Palace je namreč igral neodločeno 1:1 z Watfordom.

Watford, ki je sredi lestvice premier lige, se je rešil z zadetkom Troya Deeneyja v drugem polčasu. Nova ekipa Allardycea, ki je tik nad mesti, s katerih se klubi v elitni angleški ligi selijo navzdol, pa je povedla z golom Yohana Cabayeja.

Crystal Palace je nekdanjega selektorja angleške izbrane vrste zaposlil pred dnevi, potem ko so v klubu zaradi slabih rezultatov odpustili Alana Pardewa.

Premier League, 18. krog:

Watford - Crystal Palace 1:1 (0:1)
Deeney 72./11m; Cabaye 26.

Arsenal - West Bromwich Albion 1:0 (0:0)
Giroud 87.

Burnley - Middlesbrough 1:0 (0:0)
Gray 81.

Chelsea - AFC Bournemouth 3:0 (1:0)
Rodriguez 24., 90., Hazard 49./11m

Leicester City - Everton 0:2 (0:0)
Miralla 51., Lukaku 90.

Manchester United - Sunderland 3:1 (1:0)
Blind 39., Ibrahimović 82., Mkhitaryan 90.; Borini 90.

Swansea City - West Ham United 1:4 (0:1)
Llorente 89.; Ayew 13., Reid 50., Antonio 78., Carroll 90.

Hull City - Manchester City 0:3 (0:0)
Toure 72./11m, Iheanacho 78., Davies 90./ag

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.