Šport > Nogomet
13 ogledov

Chelsea zanikal: Di Matteo ne odhaja

Di Matteo Chelsea Liverpool pokal FA finale Wembley EPA
Chelseajev izvršni direktor Ron Gourlay je zanikal špekulacije, da so pri Londončanih že določili usodo začasnega trenerja Roberta Di Mattea, ki naj ne bi nadaljeval kratke, a sladke epizode na klopi modrih.

Angleški mediji so v četrtek poročali, da Roberto Di Matteo, ki je vodenje kluba prevzel po odhodu Andréja Villasa-Boasa, za izjemno uspešno (in še vedno začasno) vodenje Chelseaja ne bo nagrajen s stalno pogodbo. Nekdanji igralec modrih naj bi kljub osvojenemu pokalu FA in uvrstitvi v finale Lige prvakov že vedel, da se bo njegova kratka vladavina tudi na hitro končala.

"Predstave so se izboljšale, rezultati so se izboljšali, smo v igri za zmago v Ligi prvakov in osvojili smo FA pokal. Robbie (Di Matteo, op. a.) je marca poznal situacijo, vedel je, da si želimo priti skupaj do konca sezone, glede tega smo bili zelo konsistentni. Robbie pozna situacijo. Usedli se bomo po koncu sezone," je špekulacije zanikal izvršni direktor kluba Ron Gourlay.

Mediji celo namigujejo, da se člani odbora namenoma izogibajo kontaktom z Di Matteom, ki se z njimi nikakor ne more sestati, a Gourlay zanika: "To so vse špekulacije. Vsi v odboru so na voljo, jaz sem na treningih dvakrat na teden, povsod potujem s klubom – kot tudi lastnik (Roman Abramovič, op. a.) in ostali člani odbora. To so čiste špekulacije, ne vem, od kod prihajajo. Moramo se osredotočiti na veliko tekmo naslednji teden."

Novi pogovori z Drogbajem

Gourlay je še potrdil, da se z napadalcem Didierjem Drogbajem še vedno pogajajo o podaljšanju pogodbe, kjer se je bojda zataknilo pri njegovi želji po dveletnem podaljšanju. Trenutna pogodba z modrimi se mu izteče poleti. Za Drogbajev podpis so se najresneje ogreli na Kitajskem, po nekaterih poročilih pa naj bi si Afričan želel celo v Barcelono.

"Še naprej se z Didierjem pogovarjamo o tej situaciji," razlaga Gourlay, ki mu je lansko sezono želel ponuditi zgolj enoletno podaljšanje pogodbe. "Didier ima rad ta nogometni klub, mi imamo radi Didierja, zato se bomo še naprej pogovarjali. Didier in preostanek ekipe je povsem osredotočen na to, kar moramo doseči naslednji teden. Ko bo to končano, se bomo usedli."

Komentarjev 1
  • Markan 10:51 11.maj 2012.

    Bi se želeli preizkusiti v vlogi športnega direktorja, hokejske oz. nogometne? Ustvarite si ekipo in zaigrajte. Zaenkrat sta na voljo hokej in nogomet, je pa v prihodnosti nacrtovanih še vec športov (rokomet, košarka, formula1, ipd).Grajenje športnih objektov, dvorane, ...prikaži več trgovanje z igralci, vzgoja lastnih mladincev v mladinski šoli... in še mnogo vec! Pridruži se.http://www.powerplaymanager.com/r788