Šport > Nogomet
22 ogledov

Chelseajev dogovor: Hulk za 47 milijonov!

Hulk Porto Sporting portugalska liga prvenstvo kapetan trak mišica mišice EPA
Londonski Chelsea se je s Portom dogovoril za 47 milijonov evrov težak prihod brazilskega napadalca Hulka. Zadnji korak pred prestopom so zdaj le še Hulkove osebne zahteve, ki pa naj ne bi predstavljale prevelike ovire, saj si Brazilec že dalj časa želi zapustiti vrste portugalskih prvakov.

Chelseajev lastnik Roman Abramovič je po težko pričakovanem naslovu Lige prvakov, ki ga je njegovo moštvo 19. maja osvojilo po skorajda milijardi vloženih evrov v zadnjih devetih letih, zdaj odprl denarnico, kot že dolgo ne. Po napovedanem prihodu belgijskega diamanta Edena Hazarda naj bi se Chelsea po poročanju Guardiana v petek dogovoril še za prestop Portovega mišičnjaka Hulka.

Posredniki obeh klubov so se že zagotovili za ceno 47 milijonov evrov, Abramovič pa bo tako kot že nekajkrat sicer do zadnjega poskušal izsiliti nekaj evrov nižjo ceno, a sodeč po signalih iz obeh taborov je dogovor že praktično dokončen, Hulka pa od tako želenega prestopa, ki mu je bil blizu že pred začetkom zadnje sezone, loči le še papirologija in zdravniški pregled.

Porto je kot kaže tudi lagal o Hulkovi odkupni klavzuli, saj je še lani zatrjeval, da ta znaša sto milijonov evrov, po podatkih Guardiana pa naj bi bila resnična številka za 40 milijonov nižja. Po letu barantanja bo Porto za svoj najdražji eksponent kot kaže iztržil še nekaj milijonov manj, kot so morda pričakovali na začetku.

Sestavljanka brez trenerja

Medtem ko Abramovič sestavlja svoje novo sanjsko moštvo, je klub še vedno brez stalnega trenerja za naslednjo sezono, saj Roberto Di Matteo kljub slavju v Ligi prvakov in pokalu FA še ni dobil stalne pogodbe. Hladen odnos med Rusom in švicarskim Italijanom je še poglobilo odkrito občudovanje Josepa Guardiole, ki je Abramovičev sanjski kandidat, a naj bi si po odhodu iz Barcelone vzel leto počitka.

Prihoda Hulka in Hazarda se vklapljata tudi v Chelseajevo vizijo pomlajevanja ostarele ekipe, ki je v Premier League za zmagovitim Manchestrom Cityjem zaostala za velikanskih 25 točk. Po odhodih Didierja Drogbaja, Joséja Bosingwe in Salomona Kalouja je klub pripravljen prodati tudi Florenta Maloudaja in Michaela Essiena, medtem ko v London v novi sezoni prihajata mlada Marko Marin (Werder Bremen) in Kevin de Bruyne (Genk).

Petindvajsetletni Hulk je v zadnjih dveh sezonah pri Portu zabil 57 golov na 91 tekmah, skupaj s Hazardom in Juanom Mato pa bi Brazilec lahko predstavljal udarni trio, ki bi podpiral (bojda) prvega napadalca za naslednjo sezono – Fernanda Torresa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.