Šport > Nogomet
70 ogledov

Chelsea s petardo izločil City

chelsea EPA
Chelsea je na Stamford Bridgu premagal oslabljeni Manchester City (5:1) in si zagotovil vstopnico v četrtfinale pokala FA. Crystal Palace je izločil Tottenham (1:0), West Ham pa Blackburn Rovers (5:1). Arsenal je v soboto remiziral s Hull Cityjem (0:0).

Manuel Pellegrini, ki se po koncu sezone poslavlja od trenerskega stolčka Manchester Cityja, je v luči prihajajočega obračuna Lige prvakov spočil Sergia Agüera in Davida Silvo, priložnost v začetni postavi na tekmi najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu pa je dobilo ker pet mladih nogometašev.

Eden od njih, David Faupala, bi v uvodnem delu tekme kmalu poskrbel za vodstvo meščanov, vendar je ustrezno posredoval Thibaut Courtois.

Chelsea ni potreboval dolgo, da je prevzel pobudo na zelenici, in v 35. minuti je prvi gol za modre dosegel Diego Costa. Gostje so izenačili z golom Faupale.

Willian je v 48. minuti povišal na 2:1, pet minut kasneje je zabil še Gary Cahill. Eden Hazard je v 67. minuti zadel za 4:1, minuto pred koncem pa se je med strelce vpisal še rezervist Bertrand Isidore Traore.

Uvrstitev med najboljših osem so si že zagotovili Reading, ki je premagal West Bromwich (3:1), Watford, ki je bil boljši od Leeds Uniteda (1:0), Everton, ki je napredoval na račun AFC Bournemoutha (2:0) ter omenjeni West Ham, Crystal Palace in Chelsea.

Arsenal se bo še enkrat pomeril s Hull Cityjem, v ponedeljek pa bo na sporedu še tekma Shrewbury Town/Manchester United.

FA pokal, osmina finala:

Blackburn : West Ham United 1:5 (1:2)
Tottenham : Crystal Palace 0:1 (0:1)
Chelsea : Manchester City 5:1 (1:1)

odigrano v soboto:
Arsenal : Hull City 0:0
Reading : WBA 3:1 (0:0)
Watford : Leeds United 1:0 (0:0)
Bournemouth : Everton 0:2 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.