Šport > Nogomet
18 ogledov

Chiellini Slovencem obljubil zmago

italija slovenija firence vršič kek Saša Despot
Nogometaši Slovenije so v ponedeljek začeli priprave na zadnjo kvalifikacijsko tekmo proti Srbiji.

Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek v Kidričevem opravila prvi trening pred zaključno tekmo kvalifikacij za Euro 2012. Obračun s Srbijo v Ljudskem vrtu bo v najslabšem primeru zgolj revialen, saj bi bilo lahko za varovance Matjaža Keka vsega konec že v 
petek.

Marakana bo spet polna

Štiri dni pred tekmo v Mariboru bodo morali naši reprezentanti namreč navijati za zmagi Italije v Beogradu in Severne Irske v Belfastu, ki bi jih pred zadnjim kolom še ohranili v igri. “Do zdaj nismo imeli sreče, upam, da jo bomo tokrat imeli. Vseeno kvalifikacij nismo izgubili na tekmi v Firencah,” je po porazu na zadnji tekmi proti Italiji povedal branilec Marko Šuler. Selektor Kek tokrat zaradi kartonov ne bo mogel računati na kapetana Roberta Korena.

Šulerjev stanovski kolega pri azzurrih Giorgio Chiellini je slovenskim medijem sicer bojevito napovedal igro na zmago tudi na Marakani, kamor se prvič po kazni zaradi izgredov v Genovi vrača publika: “V Beograd gremo po zmago! Želimo si zmagati brez prejetega gola.”

Skladno s pripravami slovenskih nogometašev so se za beograjski obračun začeli pripravljati tudi Srbi, ki so se zbrali v Stari Pazovi. “To bo gotovo tekma leta. Pričakujem, da bomo ob pomoči publike na Marakani že v petek potrdili uvrstitev v dodatne kvalifikacije,” je na srbskem zboru napovedal branilec dortmundske Borussie Neven Subotić. Sloveniji tokrat ostaja le upanje.

Komentarjev 1
  • 1111 11:49 04.oktober 2011.

    bravo...tako ja, kapitanski trak na roki Novakovića...ma jebte s vsi skupaj!!!!