Šport > Nogomet
10 ogledov

Chievo prvoligaš, Juve brez Evrope!

Boštjan Cesar Miloš Krasić Krasic
1/39
Žurnal24 main
Na zadnji tekmi 36. kola Serie A je Chievo z Boštjanom Cesarjem in Bojanom Jokićem osvojil neverjetno točko pri Juventusu (2:2). Gostje iz Verone so zabili dva gola v eni minuti in obstali v ligi.
Siena in Atalanta
spet med elito

Po eni sezoni v Serie B se med najboljše ekipe Apeninskega polotoka vračata Siena in Atalanta, ki sta v soboto napredovali. Tretja ekipa bo zagotovo velika novost: za zadnje mesto se namreč borita Novara in Varese, ki sta sicer v Serie A nekoč že igrala.

Chievo si je dve koli pred koncem tudi matematično zagotovil obstanek v italijanski Serie A, potem ko so se Verončani z Bojanom Jokićem in Boštjanom Cesarjem v prvi postavi proti Juventusu vrnili po zaostanku z 0:2. Stara dama je bila na tekmi, kjer si zaradi bitke za Evropsko ligo ni smela privoščiti spodrsljaja, že na pragu zmage, saj je za vodstvo iz enajstih metrov zabil Alessandro Del Piero, njegov soimenjak Alessandro Matri pa je na 2:0 povišal že kmalu po začetku drugega polčasa.

GALERIJA

Chievo je bil v prvem delu bolj kot ne nenevaren, enega najbolj nevarnih strelov proti vratom Gianluigija Buffona pa je sprožil prav slovenski reprezentant Jokić, ki v sezoni in pol za rumeno-modre še ni zabil gola. Gorenjec je prodrl po levi, nato pa z desnico močno udaril pod prečko, toda Buffon je žogo odbil v kot. Kar je sledilo v drugem polčasu si zasluži samo naziv znanstvena fantastika: Chievo je najprej izenačil z dvema goloma v eni minuti, nato pa smo lahko do konca tekme spremljali pravo revijo verjetnih in manj verjetnih zapravljenih priložnosti, kjer je Juve dvakrat stresel okvir gola, kralj vseh pa je postal gostujoči napadalec Fernando Uribe, ki je na praznem golu zadel točno branilca Claudia Marchisia. Kmalu ga boste lahko videli na YouTubu, v to ne dvomite.

Inter padel s prestola: Milanu 18. naslov!
Dominacije je konec: nogometaši AC Milana so končali petletno vladavino mestnih tekmecev Interja in rdeče-črni polovici mesta mode prinesli prvi naslov prvaka po letu 2004. Za teoretično potrditev 18. scudetta v zgodovini kluba so Rossoneri potrebovali le točko na gostovanju pri Romi, kar so z ne preveč navdušujočo, a čvrsto igro na koncu tudi dosegli. Intervju ni pomagala niti visoka nedeljska zmaga 3:1 nad Fiorentino.

Remi brez zadetkov je bil na koncu tudi edini logični zaključek premierne sezone trenerja Massimiliana Allegrija, ki mu je uspelo nekaj, kar njegovim predhodnikom niti približno ni. Kljub zvezdniškim nakupom je ohranil čvrsto jedro ekipe, ki je dve koli pred koncem prejela daleč najmanj golov (23), tudi problematični karakterji Zlatana Ibrahimovića, Kevina Princa Boatenga, Antonia Cassana in drugih pa v slačilnici rdeče-črnih niso ušli nadzoru.

Antonio di Natale je zadel dvakrat, Samir Handanović pa je ubranil enajstmetrovko in Udinese se je z zmago 2:1 nad Laziom povzpel na četrto mesto, ki mu prinaša kvalifikacije za Ligo prvakov.

Roma, ki se ji igranje v Ligi prvakov v naslednji sezoni vse bolj odmika, je imela v prvem polčasu več od igre in si tudi edina pripravljala priložnosti. Mirko Vučinić je iz neposredne bližine zapravil še eno v nizu velikih priložnosti, saj je meril točno v vratarja Christiana Abbiatija. Milan se je z Ibrahimovićem (vrnil se je po treh tekmah prepovedi igranja) v nadaljevanju otresel pritiska in Robinho je kmalu stresel vratnico, Boateng pa je le za las zgrešil daljši kot vrat Donija, ki je moral ubraniti tudi bombo Ibrahimovića s prostega strela. Milan je do konca brez večjih težav zadržal jalov nalet Rome in skupaj s številčnim kontingentom gostujočih navijačev slavil težko pričakovani scudetto.

Iličić prišel, videl in podal za zmago
Palermo
se je po zgodnjem zaostanku na domači tekmi proti Bariju vrnil v igro in na koncu slavil z golom Cesareja Bova. Od štirih Slovencev sta igrala le Armin Bačinović (začel tekmo) in Josip Iličić, prav vstop Kranjčana pa je prevesil tehtnico na stral rožnate ekipe. Fabrizio Miccoli je še pred polčasom izenačil za Siciljce, nato pa je Delio Rossi v igro poslal Iličića in mariborskega krvnika Abela Hernándeza.

Ni minilo veliko časa, ko je Iličić začel preigravati na robu igrišča, nato pa po tleh podal močno žogo, ki je zletela mimo vseh branilcev in na drugi vratnici srečno našla osamljenega Bova, ki mu ni bilo težko zadeti. Domači heroj Miccoli si je lahko pred koncem tekme v sodnikovem podaljšku celo privoščil zapravljeno enajstmetrovko, s to zmago pa je Palermo povišal pritisk nad sedmim Juventusom, ki jim beži le še za štiri točke.

Lestvica:
1. AC Milan 78
* točk
2. Inter Milan 72
3. Napoli 68
4. Udinese 62
5. Roma 60
6. Lazio 60
7. Juventus 57
8. Palermo 53
...
10. Genoa 48
...
12. Chievo 43
...
15. Bologna 41
16. Cesena 40
17. Lecce 38
18. Sampdoria 36
19. Brescia 31**
20. Bari 21
**
* - prvak
** - izpadel

Italijanska liga, 36. kolo:

Palermo : Bari 2:1 (1:1)
Miccoli (39), Bovo (53); Bentivoglio (7)
Bačinović je odigral celo tekmo, Iličić pa je igral od 46. minute. Andjelković in Kurtić (vsi Palermo) sta sedela na klopi.

AS Roma : AC Milan 0:0

Bologna : Parma 0:0
Krhin (Bologna) je igral od 60. minte naprej.

Brescia : Catania 1:2 (0:1)
Diamanti (90); Silvestre (27), Bergessio (75)

Cagliari : Cesena 0:2 (0:0)
Jimenez (54), Malonga (84)

Inter Milan : Fiorentina 3:1 (2:0)
Pazzini (25), Cambiasso (28), Coutinho (77); GIlardino (74)

Lecce : Napoli 2:1 (0:0)
Corvia (49/11-m), Chevanton (88); Mescara (67)
RK: Corvia (Lecce/55), Cavani (Napoli/7
4)

Udinese : Lazio 2:1 (2:0)
Di Natale (35, 42); Kozak (76)
RK: Angella (Udinese/66)
Handanovič (Udinese) je ubranil 11-metrovko Zarateju in odigral celo tekmo.

Genoa : Sampdoria 2:1 (1:0)
Flores (45), Boselli (90); Pozzi (67)
RK: Mesto (90/Genoa)

Juventus : Chievo 2:2 (1:0)
Del Piero (13/11-m), Matri (55); Uribe (68), Sardo (69)
Cesar je odigral celo tekmo, Jokić (oba Chievo) je igral do 78. minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.