Šport > Nogomet
28 ogledov

Ciao, Morosini: slovo Livorna, dobil bo tribuno

Morosini sprevod stadion krsta navijači slovo Livorno Armando Picchi
1/7
EPA
Zbrani na stadionu Armando Picchi v Livornu so se lahko še zadnjič poslovili od tragično preminulega nogometaša Piermaria Morosinija, čigar krsta je že na poti proti Bergamu, kjer ga bodo v četrtek tudi položili k večnemu počitku. Pri klubu so že potrdili, da bodo po njem poimenovali eno izmed tribun.

"Tu smo zato, ker si je fant to zaslužil, ne zaradi drugega. Naredili bomo tisto, kar smo obljubili in navijačem sporočamo, da bomo v spomin na Piermaria poimenovali eno izmed tribun," je po ganljivi slovestnosti na stadionu Armando Picchi dejal član Livornovega klubskega odbora Alessandro Cosimi. Na kratkem, a čustvenem sprevodu je avtomobil s krsto Piermaria Morosinija zakrožil po livornskem stadionu ob aplavzih in pesmih podpore.

Po blagoslovu in zadnjem slovesu nekaterih soigralcev, ki so na krsto položili cvetje, je sprevod iz Livorna krenil proti Morosinijevem rodnem Bergamu, kjer ga bodo v četrtek pokopali. Na naslov Livorna se je usulo na tisoče pisem, faksov in elektronskih sporočil z vsega sveta, svoje sožalje pa je med drugim izrazila tudi FC Barcelona.

Navijači so se pred severno tribuno stadiona začeli zbirati že pred 12. uro, ko so se vrata Armanda Picchija odprla, šale, drese in ostala sporočila podpore pa puščajo celo navijači Pise, tradicionalni rivali Livorna. Klub bo Morosinijevo številko 25 upokojil, kar je že storila tudi Vicenza, ena izmed mnogih klubov, kjer je Morosini igral kot posojen nogometaš Udineseja.

Motta: "Nikoli ni izgubil nasmeha"

Morosinijeva smrt je šokirala italijanski in svetovni nogomet. Nekdanji mladinski reprezentant je za Italijo igral v vseh selekcijah od U-17 do U-21, kjer si je slačilnico delil z Mariem Balotellijem, Claudiem Marchisiom in Marcom Motto. Prav Motta je preživel največ časa z Morosinijem, saj sta se jima poti prekrižali tudi med igranjem za različne klube.

"Bil je pravi možak. Živel je kljub velikim težavam," se je spominjal Motta. "Potem, ko mu je med tednom umrl oče, so mu vsi svetovali, naj ne igra. V nedeljo se je mirno odločil, da bo zavzel svoje mesto na sredini igrišča. To najbolje opiše osebo, ki je živela za nogomet. Želel je uresničiti svoje sanje in igrati s profesionalci, prav tako pa je želel uresničiti sanje svojih staršev. Nikoli ni izgubil svojega nasmeha. Jaz pa sem izgubil prijatelja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.