Šport > Nogomet
18 ogledov

Ciao, Premier League: Di Canio v Sunderland!

Di Canio Lazio Serie A Italija liga prvenstvo navijači EPA
Angleški prvoligaš Sunderland, ki je po sobotnem porazu proti Manchester Unitedu odpustil severnoirskega trenerja Martina O'Neilla, je v nedeljo pozno zvečer oznanil, da ga bo do konca sezone in še dve naslednji vodil legendarni Italijan Paolo Di Canio.

"44-letnik se je dogovoril za dveinpolletno pogodbo na Wearsidu, črne mačke pa bo prevzel jutri (v ponedeljek, op. a.)," so na svoji spletni strani sporočili pri Sunderlandu. 44-letni Paolo Di Canio, eden najbolj barvitih posameznikov v zgodovini nogometa, je februarja odstopil z mesta trenerja tretjeligaša Swindon Towna.

Di Canio se je po končani igralski karieri, nastopal je za Lazio, Juventus, AC Milan, Celtic, Sheffield Wednesday, West Ham United in Charlton, pri Swindonu prvič preizkusil kot trener in navdušil prav vse, saj je postal ljubljenec navijačev in zaradi svojih številnih "norih trenutkov" tudi medijev.

Barviti Italijan je bil pred dnevi v igri tudi za prosto mesto trenerja Readinga, po odločitvi Sunderlanda, da se med krčevitim bojem za obstanek razide z Martinom O'Neillom, pa so ga tudi stavne hiše postavile za favorita, njihove napovedi pa so se v nedeljo pozno zvečer tudi uresničile.

Če vam kaj ni všeč, navijajte za Oxford!

Sunderland sedem kol pred koncem sezone v Premier League zaseda 16. mesto in ima le točko več od Wigan Athletica (17./30 točk) in Astona Ville (18./30). Za Villo sta še Queens Park Rangers in Reading (oba 23), ki sta praktično že odpisana in potujeta v drugo ligo. Prva tekma Di Cania bo nedeljsko gostovanje pri Chelseaju.

"Paola navdušuje izziv, ki je pred njim. Je strasten, zagnan in komaj čaka, da začne," je za klubsko spletno stran povedal predsednik kluba Ellis Short. "Vsi se bomo v naslednjih sedmih tekmah osredotočili le na to, da si zagotovimo dovolj točk, da bi ohranili svoj prvoligaški status. Menim, da so se možnosti za kaj takega močno povečale s tem, ko se nam je pridružil Paolo."

Di Canio je tako dobil prvo priložnost za vodenje ekipe na najvišjem nivoju, potem ko je Swindon prevzel leta 2011 v četrti ligi in ga popeljal v tretjo, v igri pa je bil tudi za napredovanje v drugo, a je zapustil klub zaradi finančnih težav, čeprav je dejal, da je pripravljen za nekatere igralce nameniti tudi nekaj lastnega denarja.

Italijan je Swindon vodil tako, kot je nekoč igral - s strastjo, vedno na robu incidenta. Večkrat se je javno sporekel (beri: stepel) s svojimi igralci, navijačem, ki niso odobravali njegovih metod, pa je odvrnil, da lahko navijajo za lokalne rivale Oxford United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.