Šport > Nogomet
28 ogledov

Ciao, Roberto: Mancini do torka bivši trener Cityja

Mancini Everton Manchester City Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Roberta Mancinija od neprijetnega klica uprave Manchestra Cityja in neizbežne odpovedi loči le še nekaj deset ur, so v nedeljo poročali vsi največji otoški mediji. Usoda trenerja lanskoletnih angleških prvakov naj bi bila sicer zapečatena še pred šokantnim sobotnim porazom v finalu pokala FA.

Poti italijanskega trenerja Roberta Mancinija in Manchestra Cityja naj bi se dokončno razšli še pred torkovo tekmo Premier League proti Readingu, so v nedeljo poročali pri časopisih Times, Independent in Telegraph.

Z vročim stolčkom pri lanskoletnih angleških prvakih, ki so letos osvojili zgolj angleški superpokal in izpadli iz vseh ostalih tekmovanj, v Ligi prvakov celo že po skupinskem delu, močno povezujejo Manuela Pellegrinija, izjemno uspešnega trenerja španske Málage.

Mancini je kot bivši trener Interja leta 2009 prevzel položaj po odhodu Marka Hughesa in s Cityjem najprej v sezoni 2010/11 dvignil pokal FA, s čimer je pri sinje modrih končal 35-letno pokalno sušo, nato pa prvič po 44 letih osvojil še naslov najboljšega v državi na dramatičen zadnji dan Premier League 2011/12.

Petletna pogodba? Kakšna petletna pogodba?

Nesramno bogati City je bil v letošnji sezoni v boju za ubranitev državne krone povsem nemočen, za nameček pa so mu jo znova speljali mestni sosedi Manchester United. Mancini, čigar usoda naj bi bila sicer zapečatena že pred sobotnim finalom pokala FA proti Wiganu Athleticu, si je z varovanci nato privoščil še boleč poraz z malim sosedskim klubom na Wembleyju (0:1).

"Kar naprej govorite o tem že šest mesecev, mnogo preveč pa tudi v zadnjih dveh tednih. Ne vem, zakaj klub tega ni zaustavil, ker mislim, da ni resnično," je Mancini v eni zadnjih izjav dejal za BBC.

Novinarski prispevki v nedeljo pišejo o tem, da je njegov odhod neizbežen, in da se vodilni v klubu le še dogovarjajo o tem, kako bi prekinili njegovo petletno pogodbo, ki jo je podpisal leta 2012. Španski dnevnik AS je medtem že poročal, da je Pellegrini s Cityjem dokončno dogovorjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.