Šport > Nogomet
19 ogledov

Čile prvi finalist domačega prvenstva

eduardo vargas čile copa america EPA
Čile je prvi finalist južnoameriškega prvenstva. Na tekmovanju na domačem terenu so v Santiagu v polfinalu premagali večne tekmece iz Peruja z 2:1 (1:0).

Čilenci slavijo novega nogometnega junaka Eduarda Vargasa, ki je obrambo Peruja potopil z zadetkoma v 42. in 64. minuti ter Čile še bolj približal izpolnitvi sanj o prvem šampionskem naslovu na Copi Americi v 99 letih neuspešnih poskusov. Čilenci so kar 28 let morali čakati na uvrstitev v finale Cope Americe.

Za vse tri zadetke na polfinalni tekmi so poskrbeli nogometaši Čila, saj je Peru v 60. minuti dosegel izenačenje po zaslugi avtogola Garyja Medela.

"Gre za zgodovinsko zmago. Mogoče je res, da nismo igrali najlepšega nogometa, vendar pa je bila to tekma za vse ali nič in smo si zelo želeli to finale. Vedeli smo, da bo težko," je dejal kapetan Čila Claudio Bravo.

Peru je v uvodnih minutah obračuna zapravil veliko priložnost, ko je Jefferson Farfan v deveti minuti z glavo streljal proti čilski mreži, a je žoga zadela okvir vrat. Od 20. minute so Perujci igrali le z desetimi igralci, potem ko je moral Carlos Zambrano predčasno pod prho, saj mu je sodnik pokazal rdeči karton zaradi nevarne igre in prekrška nad Charlesom Aranguizom.

Novi čilski junak je Vargas, ki je v prvem polčasu najprej izigral perujsko obrambo in zanko prepovedanega položaja, usodo Peruja pa je zapečatil v 64. minuti s pravo mojstrovino, ko je z dobrih 22 metrov udaril v zgornji levi kot perujske mreže, čuvaj perujske mreže Pedro Gallese je bil nemočen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.