Šport > Nogomet
43 ogledov

Čilenci poskrbeli za mehiško sramoto

Eduardo Vargas EPA
V polfinale južnoameriškega prvenstva, ki se ob svoji stoti obletnici igra v Združenih državah Amerike, sta se uvrstili še nogometni reprezentanci Čila in Argentine.

Branilci naslova so v Santa Clari s kar 7:0 (2:0), štiri zadetke je dosegel Eduardo Vargas, premagali Mehiko, Argentina pa je bila v Foxboroughu s 4:1 (2:0) boljša od Venezuele.

V Santa Clari so pred velikim številom mehiških navijačev nogometaši Čila popolnoma nadigrali svoje nasprotnike. Povedli so že v 16. minuti tekme, ko je v polno zadel Edson Puch, pred odhodom na odmor pa je Guillerma Ochoo s svojim prvim zadetkom premagal še Vargas. S tem pa težav mehiške reprezentance na stadionu Levi's še ni bilo konec. V le dvanajstih minutah je Čile, ki brani naslov južnoameriškega prvaka, v polno zadel še trikrat. Najprej je zadetek dosegel napadalec angleškega premierligaša Arsenala Alexis Sanchez, nato pa je bil dvakrat zapored uspešen še Vargas.

Tudi po vodstvo s 5:0 so Čilenci še naprej oblegali vrata Ochoe, ki je do konca tekme moral še dvakrat po žogo v svojo mrežo. V 74. minuti ga je s svojim četrtim zadetkom na tekmi premagal Vargas, napadalec nemškega bundesligaša Hoffenheima, končni izid pa je postavil Puch tri minute pred koncem tekme, v kateri so Mehičani doživeli enega svojih najhujših porazov v svoji zgodovini.

Na zelo prepričljiv način so se v polfinale uvrstili tudi Argentinci, ki so na stadionu Gillette v Foxboroughu, v ameriški zvezni državi Massachusetts, nadigrali Venezuelce. Gonzalo Higuain, napadalec italijanskega Napolija, je v 28. minuti dosegel že svoj drugi zadetek na tekmi, prvič pa je Daniela Hernandeza premagal v osmi minuti. Kapetan argentinske izbrane vrste Lionel Messi je po eni uri igre s svojim 54. reprezentančnim golom, s čimer se je izenačil z legendarnim Gabrielom Batistuto, dokončno zapečatil usodo venezuelskih nogometašev. Salomon Rondon je v 70. minuti ublažil visok zaostanek svoje ekipe, končni izid pa je minuto pozneje postavil Erik Lamela.

"Zelo sem vesel, da sem se po številu doseženih zadetkov za argentinsko reprezentanco izenačil z Batistuto, ampak nocoj je bil zame najbolj pomemben izid. Zadnje tekme smo odigrali zelo dobro, upam, da bomo s takšno igro nadaljevali in se končno veselili prvega mesta," je po zmagi dejal Messi, ki je odločen, da bo Argentina po 23 letih spet osvojila južnoameriško prvenstvo. Do zdaj so bili najboljši štirinajstkrat, lani pa jih je v finalu po boljšem izvajanju enajstmetrovk premagal Čile. Argentince še vedno boli tudi poraz v finalu svetovnega prvenstva v Braziliji, ko so bili boljši od njih Nemci.

V polfinalu se bodo Čilenci pomerili s Kolumbijo, ki je v četrtfinalu po streljanju enajstmetrovk s 4:2 izločila Peru, Argentinci pa bodo igrali proti reprezentanci ZDA, ki je z 2:1 premagala Ekvador.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.