Šport > Nogomet
15 ogledov

Cime: "Imamo velike možnosti za EP"

cimerotic_fra_bobo Žurnal24 main
Triintrideset nastopov in šest golov je bilanca Sebastjana Cimerotiča, že nekaj let upokojenega reprezentanta, ki nestrpno pričakuje tekmo s Severno Irsko in se vrača na Olimpijine treninge.

Le še nekaj ur je do začetka kvalifikacij za EP 20102. Vaša napoved za Severno Irsko?
Spremljal sem zadnje tekme slovenske reprezentance. Tako dobro, kot ji gre zdaj, ji že dolgo ni. Da ima ekipa kemijo, je vidno takoj. Fantje delajo drug za drugega, se spodbujajo, tudi v hotelu se imajo očitno dobro. Iz vsega srca jim želim, da tudi v kvalifikacijah za EP napravijo dober rezultat. Skupina je težka, bo še bistveno težje kot v kvalifikacijah za SP. Obstajajo velike možnosti, da se spet uvrstimo na EP.

Cimetove osame je konec, v soboto se vrača na treninge z ekipo: "Z Dušanom Kosičem in Alešem Čehom smo si po njunem prvem treningu povedali, kaj želimo drug od drugega. Našli smo skupni jezik, zadeve bodo strogo profesionalne. Danes (petek, op. a.) sem opravil trening z Alešem Čehom, v soboto bom vadil z ekipo, v nedeljo pa odpotujemo na priprave v Moravske Toplice."
Paradoksalno je, da hočejo v Mariboru igrati (oziroma jim selitev na Stožice ne prija) celo rojeni Ljubljančani.
Morda gre za vraževerje, v to se ne bi spuščal. Bilo bi škoda, da se kakšna od ključnih tekem ne bi odigrala na Stožicah. Tudi v Ljubljani je mogoče napraviti nepremagljivo trdnjavo. Tudi v Ljubljani se lahko začne pravljica, čeprav je bil Maribor tisti, ki je ekipo popeljal na svetovno prvenstvo.

Kdaj sanjate, kako krasno bi bilo, če bi Cime na Stožicah preigraval tudi v reprezentančnem dresu?
Normalno, hvala bogu, ampak stadion bi morali postaviti nekaj let prej.

Od reprezentance k Olimpiji, kjer zadnje čase niste preživljali ravno najsrečnejših dni. Ko ste bili odstranjeni iz ekipe, ste individualno trenirali.
Tako je, treniral sem na Golovcu in nekajkrat v fitnesu. Moja forma res ni bila briljantna, ker sem bil sedem mesecev odsoten. Za vrnitev je potreben čas. Zdaj se iz treninga v trening počutim bolje, bolj samozavestno. Trdno verjamem, da bom spet stari Cime. In to v zelo kratkem času. V prvi vrsti nočem lagati sebi in se smešiti na igrišču. Če bi videl, da sem nemočen, bi sam prvi rekel, da se nogometa ne grem več in se oddaljil od igrišča.

Malce absurdno je, da bi nogometno formo našli s tekanjem po Golovcu ...
Tako je.

Se Olimpija z novim trenerskim štabom lahko dvigne z dna lestvice?
Stanje v Olimpiji je zelo kritično. Uprava je pripeljala dva nova obraza, čeprav je Aleš Čeh v Olimpiji že vodil mlajše kategorije. Mislim, da nova trenerja lahko pretehtata. Čim prej se mora v klub vrniti kemija. Če je ni, tudi rezultatov ni.

Tomo Šokota. Številni so ob prihodu hrvaškega veterana sila skeptični. Pa vi?
Klub se je tako odločil. Osebno ga ne poznam. Vedno sem govoril, da odgovore daje igrišče. Na tekmah se bo videlo, ali je pravi ali ne. Želim mu vse najboljše, da pomaga Olimpiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.