Šport > Nogomet
12 ogledov

Cime: Kapo dol pred Zahovičem

Sebastajn Cimerotic Boštjan Tacol
Legendarni "driblar s Prul" Sebastjan Cimerotič v optimističnem duhu pričakuje povratno tekmo Olimpije v 2. predkolu kvalifikacij za Evropsko ligo proti norveškemu Tromsu. Cimetu ni ušlo niti napredovanje Maribora v 3. predkolo kvalifikacij za Ligo prvakov.

"Upam, da bodo izvlekli dober rezultat. Glede na to, kaj so pokazali na prvi tekmi, bodo tokrat morali pokazati bistveno več. Kdor je navijač Olimpije, je bil po prvi tekmi razočaran. Menim, da so bili Norvežani na prvi tekmi zreli za poraz z golom ali dvema razlike. Tako bi bilo bistveno lažje na Norveškem, ampak zdaj bo na vrsti drugi polčas," je uvodoma dejal ljubljenec navijačev Olimpije Sebastjan Cimerotič in nadaljeval: "Bo pa morala Olimpija odigrati bistveno boljše, bolj kompaktno in imeti predvsem več vizije na sredini igrišča. To bo še najbolj pomembno, saj vsi vemo, da so visoke žoge idealne za Norvežane, potrebne bo več ustvarjalnosti."

Zmaji so konec tedna v 2. kolu državnega prvenstva prišli do prve zmage. V Velenju je tamkajšnji Rudar na stadionu Ob jezeru padel kar s 5:0: "Zagotovo raste samozavest, a je treba tudi stopiti na žogo. Verjetno Norvežani niso Velenje. Upam na najboljše. Je pa zmaga s 5:0 dobra popotnica." Ljubljanski navijači so po prvem obračunu s Tromsom v Stožicah svojim ljubljencem očitali predvsem pomanjkanje borbenosti in kreativnosti na sredini igrišča, kar je izpostavil tudi Cimerotič. V lanski sezoni se je Olimpija v takih trenutkih lahko zanašala na Dareta Vršiča, ki pa je odšel na Dunaj k Austrii. "Olimpija potrebuje liderja. Takrat, ko je tej ekipi najtežje, potrebuje kreatorja, da bi jih povlekel s seboj, ampak kot sem videl, tega za zdaj nimajo," pravi Cime. Marsikdo je menil, da bo vlogo Vršiča prevzel Anej Lovrečič, ki pa za zdaj še ni upravičil tega zaupanja, čeprav mu Ermin Šiljak na igrišču namenja pomembno vlogo. "Z Lovrečičem sem igral pri Olimpiji. On je velik potencial, ima ogromno znanja, ampak ne vem, kje se je zaustavil. Tudi jaz sem veliko pričakoval od njega, ampak Lovrečič ni edini. Veliko se pričakuje tudi od Nika Omladiča, za katerega so ob prihodu govorili, da je velik talent. Upam, da ne bo ostal samo na tem. Menim, da so zdaj prelomni časi, ko mora eksplodirati, če želi računati na kakšen prestop v tujino," dodaja Cimerotič, ki je spregovoril tudi o mladem in nadarjenem napadalcu Andražu Šporarju: "Na začetku ga nisem videl, ampak so mi prijatelji povedali, da jim je takoj padel v oči, da je res velik talent, potem pa sem ga tudi sam videl na dveh tekmah. Z njim je treba le pametno delati in upam, da se bo razvil v odličnega nogometaša."

Olimpija Rudar Stožice Lovrečič Dedić Ljubljana Prva liga si slovenska liga prve | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač

Maribor gre lahko v Ligo prvakov

Če bo Olimpija šele v četrtek napadala 3. predkolo kvalifikacij za Evropsko ligo, so njihovi večni rivali iz Maribora že v torek uspešno opravili svojo nalogo in se prek Željezničarja uvrstili v 3. predkolo kvalifikacij za elitno Ligo prvakov. "To je velika stvar. Zahovič točno ve, kaj dela. Vsa čast. Kapo dol pred njim," je bil nad vijoličastimi in njihovim športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem navdušen Cime. Naslednja prepreka za Maribor bo luksemburški Dudelange, ki je presenetljivo izločil milijonarje iz Salzburga: "Daleč od tega, da bi podcenjeval ekipo iz Luksemburga, saj se vsak lahko opeče, ampak pri Zahotu je to povsem druga pesem in mislim, da se lahko Maribor, če bodo pametno igrali, znova uvrsti v Ligo prvakov. To je za klub sanjsko."

Pa Cimerotič tudi realno verjame, da se Maribor drugič v zgodovini kluba lahko uvrsti v Ligo prvakov? "Mislim, da imajo možnosti za uvrstitev v Ligo prvakov. Ekipa je že dolgo skupaj, fantje se odlično poznajo. Upam, da se jim uspe prebiti v Ligo prvakov ali pa vsaj v Evropsko ligo. Zdaj so zelo blizu Lige prvakov, ampak treba je stopiti na žogo zato, ker se vsak lahko opeče. Tudi Salzburg je mislil, da bo šlo brez težav, pa se je opekel. Dobiš gol ali dva in je konec. Tukaj je treba biti previden, ampak iskreno upam, da gre Maribor naprej. Ne nazadnje je to tudi velika reklama za našo državo," je zaključil eden najboljših slovenskih napadalcev vseh časov.

Komentarjev 5
  • vico 22:33 31.julij 2012.

    pa vi ga tut mal po... zabarjem,pa se prej se z apnom se posujte mal rakuzlia vam ne bo skodil prokleti smrdlivci pohorski

  • carli55 11:02 26.julij 2012.

    Zahotu ga lako vi žabari samo fajn potegnete,če vam bo to seveda pusto!!!!!!!!haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacime že ve kaj govori bravo cime si pa res car

  • zic 22:38 25.julij 2012.

    da nista dva od unih kvazi navijačev.....sramota za slovenijo, sami primitivci in negativci