Šport > Nogomet
30 ogledov

Cime: "Kosič bo trajal kot jogurt!"

1/33
Žurnal24 main
Sebastjan Cimerotič je po pričakovanjih postal novi igralec Kopra, potem ko so se mu pri Olimpiji odpovedali. Cime je razočaran nad dejanji trenerja zmajev Dušana Kosiča.
Mene ne bo analiziral četrtorazredni trener kot je Dušan Kosič. In mi ne bo govoril kdo lahko igra in kdo ne. On je zadnji, ki lahko to govori.
Sebastjan Cimerotič

Že legendarni 36-letni napadalec Olimpije Sebastjan Cimerotič je danes tudi uradno postal član Luke Kopra. Aktualnim slovenskim prvakom je obljubil enoletno zvestobo. V kratkem pogovoru za Žurnal je namenil nekaj ostrih besed v smeri trenerja Dušana Kosiča. "On je največje razočaranje v moji karieri," je med drugim dejal. NE SPREGLEJTE GALERIJE TEKEM SEBASTJANA CIMEROTIČA V DRESU OLIMPIJE

Ste podpisali za Koper?
Sem.

Kaj se je dogajalo v zadnjih dneh? Ste dobili kakšno ponudbo s strani Olimpije glede svoje naslednje funkcije v klubu?
Ne. Kot sem rekel: potem vse tiho je bilo. Nihče iz kluba me ni klical.

Se pravi tudi niste razdirali pogodbe z Olimpijo? Je to vse uredil Miran Pavlin?
Da. Rekel mi je, naj mu dam dva dni in bo vse uredil.

Kako s težkim srcem odhajate?
Zelo. In to na kakšen način! Mene ne bo analiziral četrtorazredni trener kot je Dušan Kosič. In mi ne bo govoril kdo lahko igra in kdo ne. On je zadnji, ki lahko to govori.

Marsikaj sem v karieri doživel, kaj takega pa še nikoli. Njegov rok trajanja pri Olimpiji bo kot od jogurta.
Sebastjan Cimerotič

Zdaj smo lahko odkriti: vajin odnos je že od samega začetka katastrofalen.
Res je. On je največje razočaranje v moji karieri. Imel sem milijon trenerjev, vendar se mi noben ni lagal v obraz kot Kosič. Še preden je prišel na Olimpijo, so me nekateri ljudje, ki so mu bili blizu opozorili, da mi bo najprej vzel kapetanski trak. Takrat sem se temu le smejal. Vendar pa sem to doživel takoj v Moravskih toplicah. Poklical me je na sestanek in mi rekel, da me želi s tem razbremeniti. Takoj mi je bilo vse jasno. Potem se mi je cel teden lagal še v obraz, da bom na njegovi prvi tekmi proti Domžalam igral. Na dan tekme pa me je poklical v garderobo in mi dejal, da ne bom igral, ker ne pomagam v obrambi. Marsikaj sem v karieri doživel, kaj takega pa še nikoli. Njegov rok trajanja pri Olimpiji bo kot od jogurta.

Ste imeli kakšne kontakte s predsednikom kluba Izetom Rastoderjem?
Nobenih. Vodilni ljudje kluba niso sporni, najbolj sporen je Dušan Kosič.

Sestali ste se tudi z člani navijaške skupine Green Dragons …
Seveda. Takoj sem poklical Komo (Danijela Komiča, vodjo GD, o. p.), dobili smo se in povedal sem mu, da čakam, vendar se mi iz Olimpije nihče ne javi. Tako da sem rekel, da na tak način ne morem nehati igrati nogometa. Nek Dušan Kosič mi tega ne bo vzel. To je stvar, ki jo imam najraje in mi je v življenju največ dala. Nadaljeval bom. Dobro vem, ker sam sebe najbolje poznam, da lahko še vedno igram. To bom tudi dokazal. Zdaj sem nervozen in impulziven, vendar se mi je zgodila velika krivica. Ne bom veliko govoril, čez nekaj mesecev se lahko slišimo in bomo videli, kdo je več naredil: jaz ali Dušan Kosič. To je zdaj moja največja motivacija v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.