Šport > Nogomet
15 ogledov

Cime: Samo, da zmagamo!

Ostaja v Ljubljani, a ne v Olimpiji. (Foto: Fotosi.si) Žurnal24 main
Kot vedno bo Sebastjan Cimerotič eden od glavnih Olimpijinih adutov v velikem derbiju z Mariborom. Na vprašanje, ali bo zadel tudi tokrat, odgovarja z gromkim smehom.

Prulski dribler je v Prvi Ligi v tej sezoni zabil sedem golov, zato se samo po sebi poraja vprašanje, ali bo zadel tudi proti Mariboru? "Hahahaha, meni to ni tako pomembno. Pomembno je samo to, da zmagamo. Kdo ga bo dal, res ni pomembno. Normalno pa je, da bom vse naredil, da ga dam, hvala bogu."

Tako kot Maribor je tudi Olimpija v reprezentančnem premoru dobro trenirala. To potrdi tudi Cime: "Teh 14 dni smo se zelo dobro pripravljali. Imeli smo tudi močno tekmo v Bologni, ki je bila dobra šola za vse. Res smo dobro trenirali. Na srečo ni nobenih poškodb, vsi smo zdravi in komaj čakamo veliki derbi."

Prvaki v zadnjem času ne blestijo, prej nasprotno. A drugi strelec slovenskega prvenstva ima o tem svoje mnenje. "Ljudje govorijo, da je Maribor v težkem položaju. Ampak ves čas poudarjam, da je to varljivo. Derbi je vedno nekaj posebnega. Lahko te potegne stopničko višje, lahko pa te spet potunka," razkrije Cimerotič in v isti sapi doda, da je cilj Olimpije na sobotni tekmi jasen: "Normalno, mi računamo na to, da ostanemo, kjer smo. Nadaljevati želimo serijo in načrtujemo, da bodo tri točke ostale v Ljubljani."

Derbi bo zaznamoval tudi navijaški obračun domačih Green Dragons in gostujočih Viol. Prvih bo več kot šeststo, drugih približno tristo. Cime poziva tako ene kot druge: "Vzdušje bo fenomenalno, upam samo, da ne bo prišlo do kakšnih incidentov. Naj bo vse v duhu ferpleja." Ljubljančani in Mariboričani se bodo po sobotni tekmi znova pomerili že v sredo. Spet v Ljubljani, takrat v pokalni tekmi. "Sobotna tekma bo pokazala veliko. Mi moramo narediti vse, da jo dobimo in to bo dobra popotnica za sredo," zaključi Cimerotič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.