Šport > Nogomet
22 ogledov

Cimerotič: Stadion motiv za zmage

cimerotič
1/37
www.alesfevzer.com
Prvo nogometno tekmo na stadionu v Stožicah si je v živo ogledal tudi napadalec Olimpije Sebastijan Cimerotič, ki upa, da bo prvi gol na novem objektu dosegel prihodnji teden proti Kopru.

"V Ljubljani se je ponovila zmagovita zgodba, ki smo jo v preteklosti videvali za Bežigradom. Pokazalo se je, da Ljubljana potrebuje nogomet. Vzdušje na prelepem stadionu je bilo fenomenalno, nepozabno," svoj pogled na nov stadion v Stožicah, ki ga je slovenska reprezentanca krstila z zmago nad Avstralijo z 2:0, razkriva napadalec Olimpije Sebastijan Cimerotič.

Cimeta je pri novem stadionu, ki bo tudi nov dom Olimpije, najbolj navdušilo to, da se lahko z avtobusom pripelješ skoraj do slačilnice: "Želja vsakega igralca je, da enkrat igra na tako modernem stadionu. To je dodaten motiv, ki so ga dodatno dvignili še navijači, ki so ustvarili goreče vzdušje. Stadion v Stožicah spada med najsodobnejše stadione."

Avstralci so igrali organizirano, čakali so na naše napake. V drugem polčasu se je videlo, da smo veliko bolj kakovostni in smo izkoriščali priložnosti. Reprezentanca je spet sposobna vrhunskih rezultatov, kljub težki skupini, ki jo ima v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.
Sebastjan Cimerotič

Cimerotič dodaja, da nas Hrvati in Srbi pogosto še podcenjujejo, vendar se tudi na tem področju stvari spreminjajo. Ne samo zaradi uvrstitve na SP, pač pa tudi zaradi novih objektov: "Imamo veliko mladih talentov, zato je pomembno, da tudi ljudje iz politike vidijo, da so sodobni objekti nujno potrebni in pomagajo pri ustvarjanju nove športne podobe Slovenije. Klubsko raven je treba dvigniti. Za zdaj je izjema Maribor, ki odlično igra v Evropi in dokazuje, da se da nekaj narediti. To je dobra popotnica tudi za druge klube, ki potrebujejo prave ljudi, ki znajo delati v športu. Komaj čakam, da se z Olimpijo preselimo na novi stadion in začnemo zmagovati. Olimpija mora postati to, kar je že bila včasih." Upa, da bo tudi na tekmah Olimpije dobro vzdušje na tribunah novega stadiona: "Nisem prepričan, da bomo stadion z Olimpijo napolnili prav do zadnjega sedeža. Treba je delati postopoma. Najprej z zmago proti Celju, nato pa prvič v Stožicah proti Kopru."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.