Šport > Nogomet
13 ogledov

Cimerotičeva šola v FC Ljubljana

Ostaja v Ljubljani, a ne v Olimpiji. (Foto: Fotosi.si) Žurnal24 main
Ne v Kopru ne v Triglavu, Sebastjan Cimerotič bo poslej deloval v tretjeligašu FC Ljubljana, kjer naj bi se v prihodnje posvetil trenerskemu delu v nogometni šoli, sprva pa še igral. Pogovori tudi z Ačimovićem.
V FC Ljubljana vadi okrog 150 otrok. Njihova članska ekipa nastopa v tretji ligi - zahod, po 13 kolih je na tretjem mestu, želi pa se prebiti v drugo ligo.

Sebastjan Cimerotič je potrdil, da po vsej verjetnosti ne bo več igral profesionalnega nogometa, ker nima več pravega motiva. "Razmišljam o drugi poti – o nogometni šoli. Marko Elsner mi bo pomagal in mi omogočil delovanje na ŽAK-u, kjer bi imel nogometno šolo s svojim imenom. Tam bi bil trener mlajših selekcij, kar bi bilo dovolj za začetek. Morda tudi direktor, ni izključeno," nam je zaupal Cime.

"Že kar nekaj časa se pogovarjamo, a še niso vse stvari dorečene. S Sebastjanom tečejo pogovori, da bi se nam priključil. Kakšnega pol leta bi mogoče še igral, da dobi določene licence in se počasi preusmeri k trenerstvu. Pogovarjamo se tudi z Miletom Ačimovićem. Kar zadeva nas, imajo fantje odprta vrata. S skupnimi močmi bomo poskušali narediti nekaj konkretnega za mladinski pogon. Vsi smo 'dali skozi' vrhunski nogomet, Cime in Mile ga poznata do potankosti. Upam, da bomo šli enotno proti novim ciljem. Mislim, da smo na dobri poti, da naredimo pravo stvar. Seveda pa ne bo šlo čez noč," je za zurnal24.si povedal prvi človek FC Ljubljana Marko Elsner, sicer nekdanji as francoskega ligaša Nicea, član znamenite nogometne dinastije Elsnerjev in oče Luke in Roka Elsnerja.

Bo podobno kot Cime tudi Mile podaljšal svojo igralsko kariero na ŽAK-u, kjer domuje FC Ljubljana? "O tem nismo govorili. Trenutno težko rečem karkoli več. Nekaj stvari smo že definirali, odprtih pa je še nekaj točk, zato bi počakali s konkretnimi izjavami," je dodal Elsner, ki je z Cimerotičem in Ačimovićem v stiku vsak dan: "Vse možnosti imamo, da naredimo pravi center, tudi kar zadeva kapacitete."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.