Šport > Nogomet
34 ogledov

Ćiro blestel med oglašanjem v živo: "Je**š politike!"

Blažević Sušić Osim Federalna TV Bosna in Heregovina studio Youtube
Federalna televizija Bosne in Hercegovine je po zgodovinski uvrstitvi reprezentance na svetovno prvenstvo v studiu gostila tri legende bosansko-hercegovskega nogometa.

V studiu oddaje Odgovorite ljudem na RTVFBiH sta v sredo gostovala nekdanji jugoslovanski selektor Ivica Osim in aktualni selektor bosansko-hercegovske reprezentance Safet Sušić, ki je dan prej z zmaji v Litvi slavil odločilno in zgodovinsko zmago v boju za mundial.

Osim in Sušić sta v reprezentanci BiH združila moči in jo popeljala na prvo veliko tekmovanje, tudi legendarni Pape pa je priznal, da je na klopi ekipe ostal le zato, ker ga je v to prepričal Osim.

BiH bo imela vidno vlogo

Oddaja se je kljub vsemu zares razživela šele, ko se je prek telefona oglasil nekdanji selektor Bosne in Hercegovine Miroslav Blažević - Ćiro, ki ga je Sušić nadomestil po neuspešnem naskoku na zadnje svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki.

"Težko je z besedami izraziti to zadovoljstvo, s katerim so Bosanci in Hercegovci slavili največji športni podvig, ki je uvrstitev na svetovno prvenstvo. Želel bi čestitati Safetu in njegovim fantom, ki so res naredili nekaj zgodovinskega. Jaz sem precej daleč, ampak še vedno sem pod vtisom, da smo mi, tako majhna država, tako efektno potrdili našo domovino in smo v Braziliji. Prepričan sem, da bomo tam, med največjo konkurenco, igrali vidno vlogo," je začel Blažević.

Lahko ponovijo tretje mesto kockastih

Nekdanji hrvaški selektor se je šele proti koncu zavedel, da sta v studiu tudi njegova dobra znanca, kot vedno pa ni zmogel nadzirati kletvic.

"Prepričan sem, da lahko ponovi moj uspeh (tretje mesto s Hrvaško na SP 1998, op. a.). Potrebnih je tudi nekaj srečnih okoliščin, da se doseže tak rezultat, a Pape ima na voljo veliko talenta, verjetno ga bo še dopolnil. Zelo pomembno pa je, da jih prepriča, da lahko napravijo takšen podvig," je nadaljeval Ćiro, ki ga je voditelj nato vprašal, kdo lahko naredi več za državo – politiki ali športniki.

Sušiću poljub v "pametno Leninovo čelo"

"Ma je**te politiki, kaj lahko ti ubožci?" je dejal Blažević, nasmejal vse v studiu, voditelj pa ga je opozoril, da je to javni servis, zato naj pazi na izražanje. "Beži, je**te izražanje, vidiš, da govorim njima, koga ti zaje**vaš?! Lepo pozdravi mojega Osima, legendo, ki je večja od mene, majku mu je**m ... Safet, v to pametno Leninovo čelo ti pošiljam poljub! Poslušaj Osimov nasvet, on nam ga lahko vedno da vsem nam. Ajde, pozdravljam vas, da se ne bi ta več drl name!" je še zaključil Blažević.

Sušić se je za konec še vprašal, ali je to sploh bil njegov predhodnik na klopi BiH, češ da je pred časom poslušal oponašalca, ki je zvenel povsem enako. "Ste prepričani, da je bil to on? Jaz sem 90-odstotno, toda ..." je dejal nasmejani selektor zmajev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.