Šport > Nogomet
12 ogledov

Čiro novi selektor BiH

blazevic_vecerni_spo_160108_main Žurnal24 main
Hrvaški trener Miroslav Ćiro Blažević je novi selektor izbrane vrste Bosne in Hercegovine. Na selektorskem stolčku je nasledil Meha Kodro, ki ga je zveza odstavila že maja.
 
 

Zahvaljujem se za zaupanje. Vem, da ne bo lahko toda naredil bom vse, da bom upravičil zaupanje.

Miroslav Blažević

 
Nekdanji selektor hrvaške in iranske nogometne reprezentance Miroslav Ćiro Blažević je novi selektor izbrane vrste Bosne in Hercegovine, je poročala bosanska nacionalna televizija. Odločitev o 73-letnem Blaževiću, ki je podpisal dveletno pogodbo, je potrdil IO Nogometne zveze BiH. Javnosti je novico sporočila predstavnica zveze Slavica Pecikoza. Odločali naj bi se še med tremi kandidati, vendar so se na koncu odločili za Ćira Blaževića. "Zahvaljujem se za zaupanje. Vem, da ne bo lahko toda naredil bom vse, da bom upravičil zaupanje," je po izboru povedal Ćiro Blažević. Prvo tekmo na klopi BiH bo vodil 20. avgusta na prijateljski tekmi proti Bolgariji. "Nimam veliko časa zato ga bom porabil čim bolj racionalno. Prepričan sem, da bom izbral najboljše igralce in, da bo naša igra zadovoljila naše navijače," je še dodal Ćiro Blažević.

Ćiro Blažević, rojen v BiH, natančneje v Travniku, je na selektorskem stolčku nasledil Meha Kodro, ki ga je zveza odstavila maja. Razšli naj bi se ravno zaradi prijateljske tekme proti Iranu. Zveza naj bi se za njo dogovorila brez mnenja selektorja. Odstavitev nekdanjega kapetana reprezentance BiH je sprožila proteste pri številnih medijih, navijačih ter celo pri samih igralcih. Nogometno zvezo so označili za nestrokovno in podkupljivo ter jo pozvali k odstopu. V lanski sezoni je Ćiro Blažević sicer vodil hrvaškega prvoligaša Zagreb. Največji uspeh v svoji karieri je dosegel leta 1998, ko je Hrvaško popeljal do tretjega mesta na svetovnem prvenstvu v Franciji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.