Šport > Nogomet
58 ogledov

Ćiro prevzel Slobodo: "Jaz sem 'bosančeros'"

Blažević Sloboda Tuzla BiH Bosna in Hercegovina novinarska konferenca Youtube
Novega trenerja Miroslava Blaževića so navijači tuzelske Slobode pričakali z ovacijami in številnimi transparenti. "Ćiro" je obljubil povratek v prvo ligo.

"Dobrodošel, trener vseh trenerjev," je pisalo na velikem transparentu, ki so ga navijači Slobode v pozdrav Miroslavu Blaževiću izobesili nad severno vpadnico v Tuzli. V "mestu soli" ga je ob petkovem prihodu pričakalo na desetine navijačev, večina je bila članov navijaške skupine Fukare. 

Lokalni mediji poročajo o "izrednem" stanju in "navijaški evforiji", ki je to mesto na severovzhodu Bosne in Hercegovine zajelo ob prihodu nekdanjega selektorja Hrvaške in BiH ter trenerja Dinama, Rijeke, Hajduka, Varteksa, NantesaMure 05 in številnih ostalih klubov od blizu in daleč.

"Jaz sem 'bosančeros'"

"Ta sprejem me spominja na leto 1998, ko sem bil tretji z reprezentanco Hrvaške. Nič ni bilo boljšega od tega in moram reči, da sem v podobnem stanju, kot da bi me čakala neka zelo pomembna tekma. Ta vaš sprejem je zame velika hipoteka," je na novinarski konferenci v Tuzli dejal Blažević, ki želi klub popeljati nazaj v najvišjo Premijer ligo BiH.

"Vse drugo, razen povratek med elitno druščino, bi bil poraz. Petdeset let sem trener in dokazal sem, da so zmage moje življenje. Lagal bi, da nimam rad denarja. Kdo ga nima? Toda ocenil sem, da lahko tukaj doživim novo vitalnost. Rekel sem si: 'Ostani tu!' Sloboda je ambiciozen klub in ima ambicioznega predsednika. Celo mesto stoji za Slobodo. To je za nekega ambicioznega trenerja izjemno velik izziv. In tukaj sem. Jaz sem 'bosančeros'. Slikajte me z damami, da mi ne bodo govorili 'Ćiro ped**u'," je še dodal Blažević.

Sloboda kot lev iz džungle

Legendarni trener, po rodu iz bližnjega Travnika, je zatrdil, da je ponudbo Slobode sprejel raje kot 800.000 dolarjev "težko" s Kitajske, kjer je pred težavami z zdravjem že deloval. 

"Slobodo vidim kot enega leva, ki je spaval, utrujen od vsega zla, ki ga je čakalo tam nekje v džungli, in ki se mora prebuditi," je projekt nove Slobode opisal predsednik Azmir Husić. "S prihodom Blaževića se mora ta lev prebuditi. Tu sem, da zgradimo evropsko Slobodo, s podporo vseh ljubiteljev nogometa."

Komentarjev 2
  • Presvetli 17:45 17.januar 2014.

    V ekipi slobode bodo igrali odslej naprej samo tisti katerih mame bodo dale muco,saj po tem je že pri dinamu bil znan.

  • astibo8020 17:34 17.januar 2014.

    Čiro legenda.