Šport > Nogomet
25 ogledov

Ćiro spet v Mariboru

Miroslav Blažević je pred odhodom na Kitajsko vodil reprezentanco BiH. (Foto: Re Žurnal24 main
V mariborski Ljudski vrt prihaja sloviti nogometni strateg Ćiro Blažević, nekdanji selektor hrvaške izbrane vrste, ki je trenutno na klopi kitajskega nogometnega moštva Šanghaj Šenhua.
Upravni odbor nogometnega kluba Nafta Lendava je imenoval novega trenerja. To funkcijo bo opravljal Damir Rob, ki je tako že tretjič prvi trener ekipe iz Lendave. Po uspešni prvoligaški sezoni pri Nafti se je srbski strateg Nebojša Vučićević odločil za vrnitev v Beograd. Rob je tega slovenskega prvoligaša vodil nazadnje v sezoni 2008/09.

Ćiro in njegovi varovanci bodo 18. junija na prijateljski tekmi igrali proti aktualnemu slovenskemu podprvaku NK Maribor, so potrdili na spletni strani Maribora. Sloviti trener je v Mariboru pred časom že gostoval z reprezentanco BiH. Nogometaši Maribora bodo prihodnji teden začeli s pripravami na novo sezono. Nova tekmovalna sezona se za NK Maribor začenja 9. julija s tekmo superpokala proti Luki Koper v Ljudskem vrtu, šest dni pozneje bo na vrsti že prva preizkušnja v evropskem pokalnem tekmovanju, 17. julij pa je termin prvega kroga novega državnega prvenstva.

Do takrat je že izdelan načrt pripravljalnih tekem. Najprej prenovljeno moštvo gostuje v Zavrču, mariborskemu občinstvu pa se bo predstavilo 18. junija, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala ekipa kitajskega prvoligaša, ki jo vodi Ćiro. Maribor se bo nato v Avstriji pomeril še z Urawo Reds (21. junij), Temišvarjem (25. junij), Jabloncem (30. junij), odigral turnir v Wildonu (3. julij) in se pomeril še s selekcijo SPINS (5. julij).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.