Šport > Nogomet
27 ogledov

Čistka pri Fiorentini

josip iličić EPA
Fiorentina naj bi ob koncu letošnje sezone izvedla čistko v svoji garderobi. Med igralci za odstrel je tudi slovenski reprezentant Josip Iličić.

Italijanski prvoligaš Fiorentina namerava po koncu letošnje sezono dodobra prevetriti igralskii in strokovni kader, kluba, poroča Gazzetta dello Sport.

Po navedbah rožnatega časnika bodo vijoličasti odslovili trenerja Paula Souso, ne seznamu za odstrel pa so se znašli kapetan Gonzalo Rodriguez, vatar Ciprian Tatarusanu, Milan Badelj in Josip Iličić. Pod vprašajem naj bi bili Cristian Tello, Federico Bernardescih in Nikola Kalinić.

Pogajanja za podaljšanje z Rodriguezom so se znašla na mrtvi točki, s prihodom Marca Sportiella, posojenega nogometaša Atalante, pa je brez igralnega časa ostal Tatarusanu. Govorice o Badlju krožijo že nekaj časa, medtem ko je Iličić, ki ima za seboj dokaj klavrno sezono, postal kadrovski presežek.

Bernardeschi naj bi se dogovarjal za prestop k Interju, Kalinića pa vabijo na Kitajsko. Usoda Tella bo odvisna od dogovora z Barcelono, ki za prestop nogometaša želi šest milijonov evrov.

Premier League, Bundesliga, ...?

Iličić se je Fiorentini pridružil leta 2013, govorice o njegovem odhodu pa krožijo že nekaj časa. V zaključku lanskega leta se je šušljalo, da naj bi se zanj zanimali Leicester City, Liverpool in Watford, ponudne pa naj bi prihajale tudi iz drugih evropskih lig.

Novembra 2016 je bila njegova tržna vrednost ocenjena na približno 15 milijonov evrov, vprašanje pa je, kakšna bo ta številka čez nekaj mesecev.

Slovenski napadalni vezist za seboj nima najboljše sezone, v kateri je zabil pet golov. V skupinskem delu Lige Evropa se je vpisal med strelce na obračunu z Liberecom, v domačem prvenstvu pa je zadel proti Genoi, Interju in Empoliju (2x). Zadnji ligaški zadetek je dosegel 29. januarja 2017.

Fiorentina se na ligaški lestvici Serie A nahaja na sedmem mestu, ki ne prinaša vstopnice za evropska tekmovanja. Po 28 krogih ima na računu 12 zmag, devet remijev in sedem porazov ter pet točk zaostanka za sedmim AC Milanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.