Šport > Nogomet
16 ogledov

City bo trošil, Chelsea varčeval

Ivica Olić bo zaradi poškodbe počival šest tednov. © EPA Žurnal24 main
S 1.1. se je uradno začel zimski prestopni rok. Manchester City bo aktivno kupoval, madridski Real najbrž šele poleti, Chelsea bo za zdaj varčeval. Še posebej zaželeni so Hrvati.
 
 

Povedal sem že, da potrebuje Ivica nekaj dni za odločitev.

Gordon Stipič, menedžer

 
Za enega prvih večjih prestopov bosta poskrbela Bayern iz Münchna in hrvaški reprezentant Ivica Olić . Za prestop Hrvata iz Hamburgerja na Allianz Areno je že vse dogovorjeno, manjka le še podpis na pogodbi. Olić je v sredo brez težav prestal zdravniški pregled. Če bo do podpisa res prišlo, bo to vrhunec Olićeve klubske kariere. Za usluge 29-letnega Hrvata sta se zanimala tudi Valencia in Juventus , vendar je ponudba Bayerna takšna, da je nogometaš najverjetneje ne bo zavrnil. Po nekaterih informacijah naj bi mu klub ponudil triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. V tem času naj bi letno zaslužil 4,5 milijonov evrov. Za primerjavo, v HSV-ju bi zaslužil 2,8 milijona evrov letno in dodatnega pol milijona evrov za morebitno uvrstitev v Ligo prvakov. Ivica Olić in njegov menedžer Gordon Stipić nista želela uradno potrditi prestopa, zato gre zaenkrat še vedno le za glasna ugibanja. Olić bi tako lahko postal najbolje plačani hrvaški športnik. Hrvati naj bi bili v tem prestopnem roku še posebej zaželeni. Ob Olići bi klub lahko zamenjali še Luka Modrić , Niko Kranjčar , Mario Mandžukić , Ivan Rakitić , Dario Srna , Stipe Pletikosa ... Sredino bo ta mesec zamenjalo tudi nekaj Slovencev, očitno kot prvi Nastja Čeh , ki se iz Rusije seli v Grčijo.

Za poškodovanega topničarja Cesca Fabregasa velja veliko zanimanja. © EPA

 
Največji angleški in španski klubi se za zdaj le spogledujejo z okrepitvami. Po pisanju angleškega časnika The Mirror se madridski Real zelo resno zanima za nakup 21-letnega Španca iz Arsenala , Cesca Fabregasa . Slednji je trenutno poškodovan, pogodba s topničarji pa ga na London veže do leta 2013, obenem si ga nazaj v svoje vrste želi njegov matični klub, Barcelona . A Cesc ni edini Arsenalovec, ki si ga želi Real. Ker naj bi bil trener Juande Ramos le začasna rešitev, je glavni kandidat za novega trenerja Reala znova  Arsene Wenger . Galaktiki naj bi za oba skupaj, Wengerja in Fabregasa, ponudili 26 milijonov evrov. Četudi bi se ta prestop zgodil, se pred poletjem skoraj zagotovo ne bo. Poleti bo torej Real znova na veliko kupoval, saj je predsednik kluba, Ramon Calderon , napovedal, da bodo pripeljali še bodisi Franka Riberyja (Bayern) bodisi Sergia Aguera (Atletico), zanimajo pa se še za Karima Benzemaja (Lyon). Cristiano Ronaldo , ki je bil glavna kost za glodanje minulega poletja, je na novega leta dan ovrgel vsakršna namigovanja, da bo zapustil Manchester United . "Špekulacije se vedno pojavljajo, ne le okrog moje prihodnosti. Če so minulo poletje pisali o mojem prestopu, so že imeli neko podlago, a zdaj je nimajo. Če kdo piše, da bom prestopil k Realu, leže. V Unitedu sem zelo zadovoljen in ostajam tu. Tukaj je moj dom. Tukaj sem zelo srečen."

 

Preberite še:

Abramovič prodaja Chelsea
Čeh gre v Grčijo!

Najzaj k zimskemu prestopnemu roku, a ostajamo pri Arsenalu. Wengerjevo moštvo želi zaradi poškodbe Fabregasa takoj v svoje vrste pripeljati Mikaela Arteto . Slednji ima pogodbo z Evertonom veljavno do leta 2012, a naj bi ga bil klub iz Liveropoola zaradi lastnih finančnih težav pripravljen prodati za 12,5 milijona evrov, kolikor ponuja londonsko moštvo. Pri Arsenalu pa ostaja Kolo Toure , pa čeprav si sam želi odditi, a ga klub ne spusti. Podobno kot Evertonu pa milijonov zmankuje tudi Romanu Abramoviču in njegovemu Cheleseaju , tako da ni pričakovati, da bi ta mesec posegal po odmevnejših nakupih. Povsem drugačno pa je stanje pri Manchester Cityju , ki naj bi bil januarja pripravljen zapraviti 125 milijonov evrov. Njihovi mestni tekmeci, Manchester United, pa so očitno vse bolj naklonjeni Srbom. Namanji Vidiću naj bi se pridružila dva mlada talenta Partizana , Zoran Tošić in Adem Ljajić . Srbski časnik B23 poroča, da sta 1.1. že podpisala pogodbo z Unitedom, a klub tega še ni potrdil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.