Šport > Nogomet
2 ogledov

City do maja s 140 milijoni izgube

Morda že čez mesec dni konča kariero. Tevez je utrujen in naveličan. (Foto: Reut Žurnal24 main
Vodstvo angleškega nogometnega prvoligaša Manchester Cityja je potrdilo, da je v 12 mesecih – do maja letos – izgubilo rekordnih 140 milijonov evrov.

Za plače so lastniki kluba, šejk Mansur oziroma družba Abu Dhabi United Group, odšteli kar 155 milijonov evrov, kar je več tudi od skupnega prometa kluba. Ta je znašal 145 milijonov evrov. 

Ob vseh izgubah, ki so večinoma posledice bajno dragih nakupov in astronomskih plač, pa iz kluba prihajajo tudi pozitivne vesti. Promet se je namreč v zadnjem letu povečal za 40 odstotkov, kar je velik uspeh glede na to, da v svetu vlada gospodarska kriza in da Cityju še ni uspelo igrati v Ligi prvakov.
"Pred dvema letoma sem imel dovolj sreče, da sem postal del Manchester Cityja. Še zdaj sem vsem hvaležen za to in za toplino, s katero so me tu sprejeli," je dejal Mansur in dodal: "Lastništvo kluba, kot je Manchester City, ki ima bogato zgodovino in drugačen profil lastnikov, prinaša edinstvene obveznosti do navijačev, zaposlenih in širše skupnosti v Manchestru. To je nekaj, česar ne jemljem zlahka."

"Tudi zato sem postavil cilj. Vodilnim v klubu sem dejal, da si želim, da bi Manchester City postal eden najuspešnejših klubov tako na igrišču kot zunaj njega. Vse to pa ob predpostavki, da to dosežemo, ne da bi izgubili katerokoli značilnost, ki uspeh naredi tako poseben," je še dejal prvi mož Cityja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.