Šport > Nogomet
16 ogledov

City izstavil račun Tévezu: 11 milijonov!

carlos tevez Reuters
Naj ga že nekdo kupi. Če bo do prestopa Cárlosa Téveza iz Manchestra Cityja kdaj sploh prišlo, se prebegli Argentinec, ki od septembra ni odigral tekme za Citizense, ne bo izognil gromozanski klubski kazni. Ta naj bi zaradi hudega kršenja pogodbenih obveznosti znašala okrog enajst milijonov evrov!

Poleg razkritja o okvirni višini klubske kazni, ki čaka Cárlosa Téveza, je predsednik kluba Khaldoon Al Mubarak Argentinca še opozoril, da bo moral pri klubu ostati prav do konca svoje pogodbe, ki se izteče čez dve leti in pol, seveda v primeru, da Manchester City do konca prestopnega roka ne dobi "realistične" ponudbe. Pričakujejo namreč vsaj 30 milijonov evrov.

"Cárlos še naslednji dve sezoni in pol ostaja igralec s pogodbenimi obveznostmi do Manchestra Cityja," je za The National v Abu Dabiju povedal Al Mubarak. "Če ne bomo dobili ponudbe, ki bi jo imeli za sprejemljivo, bomo izpolnili pogoje v pogodbi. Inter Milan in Paris Saint-Germain so se pogajanj z nami lotili v dobri veri, in ko delaš z ljudmi s profesionalnim pristopom, je to vedno pozitivna izkušnja. Za zdaj kaže, da AC Milan ni opcija za Téveza."

"Gospod (Adriano, direktor Milana) Galliani in njegovi svetovalci so si ustvarili neutemeljen občutek samozavesti zaradi njihovih prezgodnjih pogovorov s Cárlosom in njegovimi svetovalci. Če želijo priti v izbor v tem prestopnem roku, potem bi bilo bolje, da nehajo čestitati eden drugemu in začnejo iskati načine, kako bi ugodili našim zahtevam," je svoj napad na varovanca in AC Milan še zaključil Al Mubarak.

Po poročanju ESPNsoccerneta naj bi skrivna komisija pri Cityju pred le nekaj dnevi Téveza kaznovala s 3,4 milijoni evrov, ostale kazni zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti pa so skupni "fond" povišale na kar enajst milijonov. City mu je plačo nakazoval kljub prebegu v Argentino, kjer je Tévez od 7. novembra dalje, na njihovo odločitev pa se lahko napadalec še pritoži. "Cárlos je že velikokrat rekel, da denar nikoli ni bil motivacija," je dejal njegov predstavnik za odnose z javnostjo. "Dosegli smo dogovor z Manchestrom Cityjem glede njegove plače, tako da se je vrnil v Argentino, a na tem področju se ni nič spremenilo. Zdaj si Cárlos želi le vrniti k igranju nogometa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.