Šport > Nogomet
13 ogledov

City lahko še sanja: Agüero v 90. minuti!

Nejc Skubic
1/14
EPA
Manchester City je bil le sekunde oddaljen od tega, da bi svoj povratek med evropsko elito končal mnogo hitreje, kot si je verjetno želel. Rezervist Sergio Agüero jih je na domači tekmi proti Villarrealu rešil s praktično zadnjim strelom na tekmi (2:1). Real Madrid se je doma sprehodil mimo Lyona (4:0), Manchestru Unitedu pa je proti Otelulu Galatiju (Nejc Skubic ni igral) z dvema enajstmetrovkama zmago pristreljal Wayne Rooney (2:0).

To spet ni bil sprehod za oba manchestrska kluba v Ligi prvakov, United in City, saj sta se morala oba precej potruditi za zmagi proti Otelulu Galatiju in Villarrealu. Sinjemodri so bili praktično že odpisani, ko jih je z zadnjim strelom na tekmi rešil Sergio Agüero.

Dve enajstmetrovki

Na novem stadionu v Bukarešti, kjer bo na koncu sezone na sporedu finale Evropske lige, je deseterico Uniteda z dvema enajstmetrovkama do zmage popeljal Wayne Rooney. Slovenec Nejc Skubic je s klopi Romunov videl slabo predstavo rdečih vragov, ki pa so spet dobili tisto, po kar so prišli. Rooney je brezhibno izvedel najstrožjo kazen sredi drugega polčasa, a že v praktično naslednjem napadu je bil strogo izključen Nemanja Vidić. Romuni so napadali, toda na koncu tudi oni ostali brez enega nogometaša, dobili pa še en Rooneyjev gol z bele točke.

Brez počitka za derbi

City bi se brez treh točk proti Villarrealu znašel v praktično nemogočem položaju in dolgo časa je kazalo, da se bo zgodilo prav to. Gostje so povedli s prvim napadom na tekmi, ko je poizkus Giuseppeja Rossija na nogo Canija nespretno odbil domači vratar Joe Hart. Po pritisku sinjemodrih je Carlos Marchena zabil avtogol in izenačil še pred polčasom, po katerem se stvari niso pretirano izboljšale. Trener Roberto Mancini je zato v igro poslal rekonvalescenta Sergia Agüera, Argentinec pa se mu je oddolžil z zmagovitim golom iz neposredne bližine v sodnikovem podaljšku. Pred medsebojnim obračunom v angleškem prvenstvu se tako niti rdeči niti sinjemodri niso niti malo odpočili.

Lyon brez možnosti na Bernabéu

Karim Benzema je spet zabil svojemu nekdanjemu klubu Lyonu, po golu Francoza pa so njegovi rojaki samo še branili čim nižji poraz na Santiagu Bernabéu. Polčas se je sicer še končal z nizkih 1:0, a je že v prvem napadu nadaljevanja po Benzemajevi podaji svoj prvenec v Ligi prvakov zabil Sami Khedira. Njegov rojak Mesut Özil je ob izdatni pomoči vratarja Huga Llorisa povišal na 3:0, za končnih in lahkih 4:0 pa je po kotu zadel Sergio Ramos.

De Scantis junak Napolija

Vratar Morgan De Sanctis je rešil domači remi Napolija proti Bayernu Münchnu, saj je na začetku drugega polčasa ubranil enajstmetrovko Mariu Gómezu. Bavarci so na stadionu San Paolo prevladovali in hitro povedli, ko je povsem sam v kazenskem prostoru ostal Toni Kroos in neovirano zabil. V 39. minuti so sinjemodri izenačili – podajo Christiana Maggia je v lastno mrežo preusmeril Holger Badstuber. Bayern je pritiskal tudi po Gómezovi zapravljeni enajstmetrovki, a je Napoli zdržal in s petimi točkami ostal na drugem mestu, Bayern pa je s sedmimi še naprej prvi.

Dinamo ostaja brez točk in brez gola

Nov nogometni praznik na stadionu Maksimir je po Real Madridu v prvem kolu pokvaril še amsterdamski Ajax, s katerim so se modri v skupinskem delu pomerili v sezoni 1998/99. Za zmago gostov sta zadela Derk Boerrigter in Christian Eriksen, modri pa še naprej ostajajo na dnu skupine D, brez točke in brez danega gola.

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina A

Napoli : Bayern München 1:1 (1:1)
Badstuber (39/a.g.); Kroos (2)
Gómez (Bayern) je v 49. minuti zapravil enajstmetrovko.

Manchester City : Villarreal 2:1 (1:1)
Marchena (43/a.g.), Agüero (90); Cani (4)

Lestvica: 1. Bayern 7 točk, 2. Napoli 5, 3. Manchester City 4, 4. Villarreal 0.

Skupina B

Ob 18.00:
CSKA Moskva
: Trabzonspor 3:0 (1:0)
Doumbia (29, 86), Cauna (76)

Lille : Inter Milan 0:1 (0:1)
Pazzini (21)

Lestvica: 1. Inter Milan 6 točk, 2. CSKA 4, 3.Trabzonspor 4, 3. Inter Milan 3, 4. Lille 2.

Skupina C

Otelul Galati : Manchester United 0:2 (0:0)
Rooney (64, 90/obe 11-m)
RK: Perendija (89/Galati); Vidić (66/United)
Skubic (Galati ) je celo tekmo sedel na klopi.

Basel : Benfica 0:2 (0:1)
Cesar (20), Cardozo (75)
RK: Emerson (86/Benfica)

Lestvica: 1. Benfica 7 točk, 2. Manchester United 5, 3. Basel 4, 4. Otelul Galati 0.

Skupina D

Real Madrid : Olympique Lyon 4:0 (1:0)
Benzema (19), Khedira (47), Özil (55); Ramos (81)

Dinamo Zagreb : Ajax Amsterdam 0:2 (0:0)
Boerrigter (49), Eriksen (90)

Lestvica: 1. Real Madrid 9 točk, 2. Ajax 4, 3. Lyon 4, 4. Dinamo Zagreb 0.

V Neaplju zabodli že štiri navijače Bayerna
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.