Šport > Nogomet
41 ogledov

City lahko že letos osvoji Ligo prvakov

David Silva Žurnal24 main
Nocoj bo znova oživela elitna Liga prvakov. Zelo zanimivo bo tudi na jugu Italije, kjer bo Napoli na svojem San Paolu gostil visokoleteči Manchester City. Angleži v Neapelj prihajajo po zmago. David Silva pa verjame, da lahko sinjemodri že v letošnji sezoni zavladajo nogometni Evropi.

Milijonski nakupi se Manchester Cityju v letošnji sezoni končno obrestujejo. Sinjemodri vodijo v domačem prvenstvu, v hrbet jim gledajo celo mestni tekmeci iz vrst Uniteda, kar je zagotovo neprecenljivo, v Evropi pa prav tako igrajo zelo solidno. Svojo odlično formo bodo varovanci Roberta Mancinija, ki je pri Napoliju preživljal eno najlepših obdobij v svoji igralski karieri, nocoj poskušali potrditi na vselej neugodnem gostovanju v Neaplju. Vroči navijači na legendarnem San Paolu za gostujoče ekipe vedno pripravijo pekel, kar naredi gostovanje na jugu Italije še nekoliko zahtevnejše. Prva tekma v Manchestru se je končala brez zmagovalca (1:1).

Meščani bi si z zmago proti Napoliju že zagotovili napredovanje in David Silva verjame, da jim to lahko uspe. "Liga prvakov je tekmovanje, na katerem želimo sodelovati, in na ravni, ki jo iščemo. Zdaj, ko smo prišli do sem, je čas, da uživamo, to kar najbolje izkoristimo in vsem pokažemo, kaj zmoremo," je pred zahtevnim gostovanjem dejal Španec v majici Cityja in nadaljeval: "Minula sezona je bila ključ. Osvojili smo prvo trofejo po 35 letih (FA Cup, op. p.) in se uvrstili v Ligo prvakov ter si izborili mesto med najboljšimi ekipami v Evropi. Moramo končati med štirimi najboljšimi v Premier League in si Ligo prvakov zagotoviti vsako leto. Ni dovolj, da smo to storili zgolj enkrat." Seveda pa so želje bogatih lastnikov in tudi igralcev Manchester Cityja še precej večje. Tudi naslov v Ligi prvakov v letošnji sezoni? "Zakaj ne? Ne vem, zakaj to ne bi bilo mogoče," je odgovoril David Silva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.