Šport > Nogomet
24 ogledov

City lažji za 45 milijonov

Nicolas Otamendi Žurnal24 main
Angleški nogometni prvoligaš Manchester City je za 45 milijonov evrov od španske Valencie odkupil argentinskega reprezentančnega branilca Nicolasa Otamendija. Sedemindvajsetletnik je podpisal petletno pogodbo.
"Tu sem, da dam od sebe vse najboljše, da se borim tekmo za tekmo in pomagam Cityju do vrhov. Želim si, da skupaj osvojimo številne pokale in naslove. To je najpomembneje," so bile prve besede po prestopu k Manchester Cityju Nicolasa Otamendija.
 
Trener Cityja Čilenec Manuel Pellegrini je nad novo okrepitvijo navdušen, o Argentincu meni, da je bil verjetno najboljši branilec španskega prvenstva v zadnji sezoni: "Seveda sem navdušen, da sem ekipi dodal igralca takšne kakovosti. Je uveljavljen mednarodni igralec, ki igra za eno najboljših reprezentanc na svetu. Ni dvoma, da ne bi sodil v ekipo, kjer bo združil moči z že znanimi obrazi, predvsem Eliaquimom Mangalo in Fernandom, s katerima je že igral na Portugalskem."
 

Otamendi je postal tretji najdražji branilec vseh časov. Pred njim sta le Brazilec David Luiz, ki je iz Chelseaja v PSG prestopil za 49,5 milijona evrov, in nekdanji angleški reprezentant Rio Ferdinand, za katerega je Manchester United Leeds Unitedu odštel 46 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.