Šport > Nogomet
131 ogledov

City nadaljuje z dihanjem za ovratnik Arsenala

Erling Haaland Profimedia
Nogometaši Manchester Cityja so tudi v 31. krogu angleškega prvenstva zmagali. S 3:1 so premagali predzadnjo ekipo lige Leicester in nadaljujejo z izvajanjem pritiska na vodilni Arsenal, za katerim zaostajajo tri točke.

Gostitelji so tekmo rešili že po dobri četrtini tekme. Že v 25. minuti je bilo jasno, da bodo zmagali, saj so takrat že vodili s 3:0. že v peti minuti jih je v vodstvo popeljal John Stones, nato je nova dva gola dosegel še norveški zvezdnik in najboljši strelec lige Erling Haaaland.

Na uvodni tekmi kroga je v dvoboju "vročih" ekip Aston Villa doma v Birminghamu premagala Newcastle s 3:0 (1:0). Za Villo je bila to že peta zaporedna zmaga in sedma na zadnjih osmih tekmah, zadnji poraz je zabeležila 18. februarja, ko je bil v Birminghamu s 4:2 uspešen vodilni Arsenal.

Z novimi točkami je Villa storila ogromen korak k uvrstitvi v evropska tekmovanja, zagotovo se še ni predala niti v boju za ligo prvakov. Trenutno je na šestem mestu, za Newcastlom, ki je zaenkrat še tretji, sedem krogov pred koncem zaostaja šest točk.

Gostiteljem sta zmago z goli zagotovila Aaron Ramsey v 11. in v zadnjem času zelo razpoloženi Ollie Watkins v 61. ter 83. minuti. Slednji je bil tudi blizu "hat tricku.", saj je še enkrat zatresel mrežo, a mu je v 61. minuti veselje preprečil Var.

Z Newcastlom in Manchester Unitedom bi se danes lahko točkovno izenačil petouvrščeni Tottenham, a je doma doživel šok, saj ga je s 3:2 ugnal Bournemouth. Tekma je postregla z dramo, saj so domači z golom Arnauta Danjume v 88. minuti izenačili, kazalo je, da zmagovalca ne bo, a je v peti minuti sodniškega dodatka gostom pomembni točki zagotovil Dango Quattara.

O ligi prvakov lahko sanja tudi Brighton, saj za Newcastlom zaostaja sedem točk, ima pa tekmo manj. Brighton je danes še poglobil krizo Chelseaja, v gosteh ga je premagal z 2:1. Conor Gallagher je domače v 11. minuti povedel v vodstvo, a sta za preobrat poskrbela Danny Welbeck in Julio Cesar Enciso, oba sta v igro vstopila sklopi za rezervne igralce.

V boju za obstanek sta nova udarca prejela Everton in Southampton. Prvi je doma z 1:3 izgubil proti Fulhamu, drugi pa prav tako doma z 0:2 proti Crystal Palaceu. V vse bolj mirnih vodah pa je Wolverhampton, ki je bil z 2:0 boljši od Brentforda.

31. krog, sobota, 15. april:
Aston Villa - Newcastle 3:0 (1:0)
Chelsea - Brighton 1:2 (1:1)
Everton - Fulham 1:3 (1:1)
Southampton - Crystal Palace 0:2 (0:0)
Tottenham - Bournemouth 2:3 (1:1)
Wolverhampton - Brentford 2:0 (1:0)
Manchester City - Leicester 3:1 (3:0)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.