Šport > Nogomet
44 ogledov

City po 38 letih dobil ligaški pokal

(Manchester City - Sunderland) angleški pokal
1/19
Reuters
Manchester City je zmagovalec angleškega ligaškega pokala (Capital One Cup). Meščani so v finalu po preobratu premagali Sunderland (3:1) in osvojili tretjo lovoriko v zgodovini kluba, prvo po letu 1976.

Manchester City je na legendarnem stadionu Wembley osvojil prvo veliko lovoriko pod vodstvom čilenskega stratega Manuela Pellegrinija, ki je na Etihadu nasledil Italijana Roberta Mancinija. Sinjemodri so v finalu angleškega ligaškega pokala (Capital One Cup) premagali Sunderland (3:1) in črnim mačkam preprečili, da bi klubsko vitrino obogatili s prvim pokalom po 41 letih.

Varovanci Manuela Pellegrinija so hitro pozabili poraz proti Barceloni na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov (0:2) in v uvodnih minutah upravičili status nespornega favorita. Sledil je hladen tuš, ko je Jack Colback zadel po podaji Fabia Borinija, vendar je sodnik dosodil prepovedani položaj. Če so meščani prvič odnesli celo kožo, pa drugič niso imeli takšne sreče, saj je v deseti minuti Borini sprejel Johnsonovo dolgo podajo, se otresel Kompanyja in premagal romunskega vratarja Costela Pantilimona. Minuto prej je nasprotnikovega čuvaja mreže v obrambo prisilil Sergio Agüero, ki se je vrnil v ekipo po enomesečni odsotnosti.

Meščani v treh minutah obrnili tekmo na glavo

Nogometaši Sunderlanda so v nadaljevanju še dvakrat poskusili po podaji iz kota, vendar strela Borinija in Browna nista pristala v mreži, medtem ko so vidno nezadovoljni nogometaši Cityja prav tako zapravili nekaj priložnosti.

Meščani so v drugem polčasu zaigrali odločneje, led pa jim je uspelo prebiti v 55. minuti, ko je z razadalje izenačil Touré, nato pa je dve minuti kasneje zabil še Nasri. City je z dvema goloma v treh minutah povedel, zmago pa je po hitrem protinapadu v zaključku tekme, ko se je pet nogometašev Cityja znašlo iz oči v oči z dvema branilcema Sunderlanda, potrdil Navas, ki je zabil za končnih 3:1

Angleški ligaški pokal, finale:

Manchester City : Sunderland 3:1 (0:1)
Touré (55), Nasri (56), Navas (90); Borini (10)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.