Šport > Nogomet
15 ogledov

City pomiril strahove: Touré nared v 14 dneh

Yaya Toure Reuters
Vezist Manchester Cityja Yaya Touré se na nedeljskem derbiju z Liverpoolom očitno le ni huje poškodoval, saj bi se lahko vrnil že čez dva tedna, je v torek razkril trener Manuel Pellegrini.

"Yaya ima poškodbo mišice in videli bomo, koliko dni mu bodo namenili zdravniki. Morda ni tako hudo, kot smo mislili, da bo, a potrebuje vsaj deset dni do dveh tednov, da si opomore," je strahove navijačev Manchester Cityja na torkovi novinarski konferenci pomiril trener sinjemodrih Manuel Pellegrini.

Prav Čilenec je bil po derbiju pri Liverpoolu, ki je z zmago "meščanom" pobegnil na sedem točk prednosti na vrhu Premier League, med največjimi skeptiki. Namignil je celo, da bi Touré kaj lahko že odigral zadnjo tekmo sezone, kar je povzročilo pravo paniko tudi med privrženci Slonokoščene obale, ki jo z bratoma Touré čaka mundial v Braziliji.

"Ne verjamem, da se je v nedeljo kaj spremenilo"

Do bratskega obračuna, Kolo Touré je član Liverpoola, na Anfieldu sicer ni prišlo, so pa rdeči dokončno oddali svojo dolgo odlašano kandidaturo za naslov prvakov, a ima City v dobrem še dve tekmi. Proti na izpad obsojenemu zadnjemu Sunderlandu vezista Touréja verjetno ne bodo preveč pogrešali, Pellegrini pa bo lahko računal tudi na napadalca Sergia Agüera in osmoljenca nedeljske tekme, kapetana Vincenta Kompanyja.

"Ekipa zelo dobro ve, kaj mora storiti. Imamo še šest tekem in za naslov se bomo borili do konca. Če nam ne bo uspelo, bo to zato, ker je Liverpool dobil svoje štiri preostale tekme. Ne verjamem, da se je v nedeljo kaj spremenilo," je še dejal Pellegrini.

"Moramo zmagati naše tekme, glede drugih ekip ne moremo storiti ničesar. Točno vemo, kaj moramo storiti. Začnemo jutri z upanjem, da dobimo eno od dveh prestavljenih tekem. Igrati z ekipami, ki so na mestih za izpad, je vedno težko. Nihče si ne sme misliti, da bo lahko. Prepričan sem, da se bodo poskušali za obstanek v Premier League boriti do konca. To bo drugačna tekma od tiste na Wembleyju (City je v finalu ligaškega pokala premagal Sunderland, op. a.). Reči nista povezani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.