Šport > Nogomet
25 ogledov

City popustil: Balotelli za 20 milijonov v Milan!

mario balotelli EPA
Prestop Maria Balotellija iz Manchestra Cityja k AC Milanu je končan, potem ko je City pristal na Milanovo ponudbo 20 milijonov evrov, rdeče-črni pa so prestop tudi uradno potrdili. Balotelli je svojim prijateljem v domovini že poslal telefonska sporočila o svojem prihodu.

"Milan, prihajam," naj bi Mario Balotelli v zadnjih urah sporočil svojim prijateljem v domovini.

Pri športnem dnevniku La Gazzetta dello Sport poročajo, da AC Milan Balotellija, nekdanjega nogometaša mestnih rivalov Interja, pričakuje z odprtimi rokami.

Direktor milanskega kluba Adriano Galliani je ob blagoslovu trenerja Massimiliana Allegrija poslal zadnjo ponudbo Manchestru Cityju, ki je bila sodeč po zapisih v rožnatem časniku "nespremenljiva".

Rossoneri bodo plačali 20 milijonov evrov v petih letnih obrokih, vsakič po štiri milijone. Zadnja ponudba Ferrana Soriana, generalnega direktorja Cityja, je bila sicer 22 milijonov evrov, ob čimer bi moral Milan najprej plačati šest, nato pa 4x4 milijone. Toda obveljala je Gallianijeva volja.

"Poslovilno darilo" navijačev Uniteda

Od Balotellija so se že poslovili tudi navijači Manchestra Uniteda, potem ko je tabloid The Sun v torek na svoji spletni strani objavil fotografije dveh mladeničev, ki sta se poigrala z njegovim 180 tisoč evrov vrednim "vojaškim" bentleyjem.

Med petjem navijaških pesmi Uniteda je eden od navijačev uriniral po sovoznikovih vratih, drugi pa se je z golo zadnjico usedel na zadnje vetrobransko steklo. Vse to se je dogajalo pred indijsko restavracijo Zouk v središču mesta, kjer je 22-letni Balotelli večerjal s prijatelji.

Stavne hiše zaprle stave

V enem izmed londonskih hotelov je bil v teh dneh sicer tudi Balotellijev agent Mino Raiola. Eksplozivni agent, ki zastopa tudi Zlatana Ibrahimovića, se je že večkrat izkazal za specialista v "last minute" prestopih, piše Gazzetta dello Sport.

Balotellijev odhod k AC Milanu je bil sicer že dolgo gotova stvar, vsaj za stavne hiše, ki so v torek že začele zapirati stave na ta dogodek. Slednji je imel še v ponedeljek smešno nizko kvoto (1,08).

Vse za prestop: znižal zahteve po plači

Po poročanju Sky Italie je bil dogovor takšen, da bi moral Balotelli pri Milanu na leto zaslužiti pet milijonov evrov (brez bonusov), ker pa rdeče-črni Cityju niso želeli plačati 22 milijonov evrov za prestop, bo Balotelli razliko "odplačal" kar sam. Na lastno pobudo bo tako njegova plača znašala "le" štiri milijone evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.